Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) yeni haftasında fahiş fiyat artışı ve stokçuluğa karşı önemli bir düzenleme gündeme gelecek. En az 3 defa stokçuluk yapan işletmelere 6 gün işyeri kapatma cezası verilebilecek. Fahiş fiyat artışı cezasının 100 bin liradan 1 milyon liraya yükseltilmesini öngören düzenleme TBMM Genel Kurulu'nda ele alınacak.

TBMM'nin yeni haftasında önemli bir düzenleme gündeme geliyor: Fahiş fiyat artışı ve stokçuluğa karşı alınacak yeni cezaları içeren düzenleme TBMM Genel Kurulu'nda ele alınacak. Bu düzenleme, fahiş fiyat artışı cezasını 100 bin liradan 1 milyon liraya, stokçuluk cezasını ise 1 milyon liradan 12 milyon liraya yükseltmeyi öngörüyor.

23 maddelik düzenleme kapsamında en az 3 defa stokçuluk yapan işletmelere 6 gün işyeri kapatma cezası verilebilecek. Ayrıca, düzenleme ile kapalı pazar yerlerinde tezgahların aracılar yoluyla kiralanması yasaklanacak. Tezgahlar, pazarcılara doğrudan tahsis edilecek.

Kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda ele alınması ve oylanması bekleniyor. Bu düzenlemeyle fahiş fiyat artışlarına ve stokçuluğa karşı daha etkin bir mücadele yürütülmesi amaçlanıyor.

İslam Memiş’ten telaşa kapılmayın uyarısı İslam Memiş’ten telaşa kapılmayın uyarısı

Öte yandan, TBMM'de aynı hafta içerisinde Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı'nın kurulmasını öngören bir kanun teklifinin de görüşmelerine başlanacak. Salı ve çarşamba günleri ise Meclis'te grupları bulunan siyasi partilerin grup toplantıları gerçekleştirilecek.