Kızı Feyza Erbaş'ın paylaşımları son dönemde gündem olan Ali Erbaş kimdir? Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında merak edilenleri yanıtladık...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Kimdir?

Diyanet İşleri Başkanı olarak tanıdığımız Prof. Dr. Ali Erbaş, aynı zamanda bir ilahiyat profesörü ve dinler tarihi araştırmacısıdır.

Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanı unvanını kazanmadan önce Sakarya Üniversitesi’nin ilahiyat fakültesinde, dekan yardımcılığı ve dekanlık makamında yer almıştır.

2011 yılına kadar üniversitedeki kariyerine devam eden Prof. Dr., 2011 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalışmaya başlamıştır. Buna bağlı olarak Ali Erbaş, ilk olarak ‘Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne atanmıştır. 6 yıl boyunca burada kariyerini sürdürmüş olan Ali Erbaş, 2017 yılında ‘Diyanet İşleri Başkanı’ unvanını almıştır.

Bunun dışında mesleki anlamda çalışmaları olan Ali Erbaş kitapları ve makaleleriyle de tanınmaktadır.

Ali Erbas Kimdir 1

Ali Erbaş Kaç Yaşında? Nereli?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 1961 yılında dünyaya gelmiştir ve günümüzde 63 yaşındadır.

Cem Özkök Kimdir? Kaç Yaşında? "Foşur Foşur" Lakaplı Fenomen Ne İş Yapıyor? Cem Özkök Kimdir? Kaç Yaşında? "Foşur Foşur" Lakaplı Fenomen Ne İş Yapıyor?

Prof. Dr. Ali Erbaş aslen Orduludur. Çocukluğunu Ordu’nun Kabadüz ilçesinde geçirmesinin ardından eğitimi için Sakarya’ya, ardından İstanbul’a gitmiştir.

Ali Erbas Kimdir 3

Ali Erbaş Akademik Kariyeri

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kimdir sorusunun yanında eğitim hayatı ve akademik kariyeri oldukça merak konusudur.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ilk olarak 1980 yılında Sakarya İmam- Hatip Lisesi’nden mezun olmuştur. Ardından Marmara Üniversitesi’nin ilahiyat fakültesini kazanmıştır. 1984 yılında ise yükseköğrenimini tamamlamıştır.

Ali Erbaş 1985 yılında başladığı Tefsir anabilim dalındaki yüksek lisansını, 1987 yılında ‘Kur’an’daki Tekrarlar’ adlı tezi ile bitirmiştir.

Yüksek lisansın ardından eğitim hayatına devam eden Ali Erbaş, 1993 yılında ise doktorasını almıştır. Doktorasını Dinler Tarihi anabilim dalında yapmıştır ve tez konusu ‘İlâhî Dinlerde Melek İnancı’dır.

Ali Erbaş 1997 yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde dekan yardımcılığına başlamış ve 2002 yılına kadar bu pozisyonda yer almıştır. Geçen süre zarfında ise doçent unvanını almıştır.

Ali Erbaş 2004 yılında profesör unvanını almıştır. Bunun ardından 2006 ile 2011 yılları arasında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin dekanlığını yapmıştır. 2011 yılında ise Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesine atanmıştır.

Ali Erbaş Ailesi   

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın ailesi de, oldukça merak edilen bir konudur. Ali Erbaş, Seher Erbaş ile evlidir. Seher Erbaş’ın vaizlik yaptığı ve özel kalemde çalıştığı bilinmektedir.

Ali Erbaş’ın Seher Erbaş ile olan evliliğinden ikisi kız, ikisi ise erkek olmak üzere dört adet çocuğu bulunmaktadır. Ali Erbaş’ın kızı Feyza Erbaş geçtiğimiz günlerde gündem olmuştur.

Ali Erbaş’ın Kızı Feyza Erbaş Kimdir?

Ali Erbaş’ın kızı Feyza Erbaş, sosyal medyada yaptığı paylaşımlar ile sıklıkla gündeme gelmektedir.  Özel hayatını gözlerden uzak yaşayan Feyza Erbaş, evli ve iki çocuk sahibidir. Bunun dışında Diyanet İşleri Başkanının kızı Feyza Erbaş, İngilizce öğretmenliği yaparak hayatını idame ettirmektedir.

Feyza Erbaş, bir süre önce yükselen döviz kurundan dolayı yaptığı paylaşımla adından sıklıkla söz ettirmiştir. Bu paylaşımın ardından Ali Erbaş serveti ne kadar sorusu bu dönemde oldukça araştırılmıştır.

Ali Erbas Kizi Feyza Erbas

Şimdi ise, arabasının anahtarına şiir yazarak ve bunu paylaşarak sosyal medyanın göbeğine oturmuştur. Feyza Erbaş’ın arabasının anahtarına yazdığı şiir ise, aşağıdaki gibidir:

‘Önce çantama, sonra ceplerime, orası olmazsa kütüphaneye ve ayakkabılığa bakmamayı… Allah’ım hiçbirinde yok. ‘Nerede bu acaba, nereye koydum nereye?’ nidalarıyla giyinik halde kapının önünde düzlerimin üstüne çöküp dün eve gelmem itibaren yaşadığım tüm adımları tek tek düşünmemeyi, o kadar isterim işte, sevgili anahtarım.’

Muhabir: Özkan Çelik