MetroPOLL Araştırma tarafından yapılan 'Türkiye'nin Nabzı Nisan 2024' anketi, seçim öncesinde emekli maaşlarına zam beklentisini ve bu durumun yerel seçim sonuçlarına etkisini değerlendirdi. Ankete katılan 2 bin 235 kişiye, emekli maaşlarına zam yapılsaydı AK Parti'nin yerel seçimlerde birinci parti olarak çıkıp çıkmayacağı soruldu.

Ankete katılanların %48,2'si, emekli maaşlarına zam yapılsaydı AK Parti'nin birinci parti olarak çıkacağını belirtti. %45,9'luk bir kesim ise bu durumun seçim sonuçlarını değiştirmeyeceğini ifade etti. Ankete katılanların %5,9'u ise fikir belirtmedi.

AK Parti'de Olağan Kongre’ye gidecek… Tarih netleşti! AK Parti'de Olağan Kongre’ye gidecek… Tarih netleşti!

Parti bazında incelendiğinde, AK Parti seçmenlerinin %66'sı zammın seçim sonuçlarını etkileyeceğini düşünürken, CHP seçmenlerinin %38,2'si bu görüşte değil… MHP seçmenlerinin %62,7'si ve DEM Parti seçmenlerinin ise %31,6'sı ise zammın sonuçları değiştireceği görüşünde.

Metropoll'ün kurucusu Özer Sencar, ankete ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: "Ne CHP'nin beklenmeyen boyuttaki büyük zaferi ne de AK Parti'nin şoke edici hezimeti konusunda geleceğe yönelik iddialı söylemlerde bulunanlar dikkatli olmalılar." 

Kaynak: Haber Merkezi