Türkiye'nin en ünlü çiftlerinden biri olan Haluk Bilginer ve Aşkın Nur Yengi'nin evliliğinden bir genç kızları var. Gözlerden uzak bir hayat süren Nazlı Bilginer kimdir çokça araştırılıyor.

Son günlerde gündem olan Nazlı Bilginer hakkında merak edilenleri yanıtladık...

Nazlı Bilginer Kimdir?

Nazlı Bilginer, usta oyuncu Haluk Bilginer ve başarılı şarkıcı Aşkın Nur Yengi beraberliğinden dünyaya gelmiştir. Henüz çok genç olan Nazlı Bilginer’in eğitimi hakkında herhangi bir bilgi bulunmamakla birlikte, bu konudaki açıklama annesinden gelmiştir.

Nazlı Bilginer’in annesi Aşkın Nur Yengi geçtiğimiz günlerde kızının müzik eğitimi aldığını ve solist olmak istediğini açıklamıştır. Nazlı Bilginer’in doğum gününde ailesiyle şarkı söylemesinden sonra sosyal medyada da sesi oldukça beğenilmiştir.

Nazli Bilginer Kimdir

Nazlı Bilginer Kaç Yaşında?  

Aşkın Nur Yengi ve Haluk Bilginer’in kızı Nazlı Bilginer, 30 Kasım 2006 yılında dünyaya gelmiştir. Günümüz itibariyle 17 yaşında olan ünlü isim, İstanbul’da doğmuştur.

Nazli Bilginer Kimdir 2

Spil Dağı Manyetik Alanı Nedir? Uçak Geçmiyor Mu? Spil Dağı’nın Özellikleri Spil Dağı Manyetik Alanı Nedir? Uçak Geçmiyor Mu? Spil Dağı’nın Özellikleri

Haluk Bilginer ve Aşkın Nur Yengi Evliliği

Başarılı oyuncu Haluk Bilginer ve Aşkın Nur Yengi 2006 yılında dünya evine girmiştir. Aynı sene Aşkın Nur Yengi ve Haluk Bilginer’in kızı Nazlı Bilginer dünyaya gelmiştir. Ancak ünlü çift, 2012 yılında ayrılma kararı almış ve tek celsede boşanmıştır.

Aşkın Nur Yengi Haluk Bilginer neden ayrıldı sorusunun yanıtı ise bilinmemektedir. Ancak çift küs veya kavgalı ayrılmamıştır. Kızları Nazlı’nın bir aile ortamında büyümesi için, halen görüşmeye devam etmektedir.

Usta oyuncunun hayranlarının merak ettiği konular arasında Haluk Bilginer’in kaç çocuğu var sorusu yer almaktadır. Haluk Bilginer’in kızı Nazlı dışında başka çocuğu bulunmamaktadır. 

Nazli Bilginer Kimdir 5

Haluk Bilginer Kimdir?  

Dünyaca ünlü oyuncumuz Haluk Bilginer, 5 Haziran 1954 yılında İzmir’de dünyaya gelmiştir. Usta oyuncu tiyatroya lise yıllarında başlamıştır.

Haluk Bilginer lise yıllarının ardından, Ankara Devlet Konservatuvarı’nda tiyatro eğitimi görmüştür. Yükseköğreniminden mezun olduktan sonra, İngiltere’ye gitmiştir. Burada ise Londra Müzik ve Drama Sanatları Akademisi'nde ileri düzeyde bir tiyatro eğitimi almıştır. Haluk Bilginer, İngiltere’de kaldığı süre boyunca birçok tiyatro ve müzikalde de yer almıştır.

Bir süre Londra- İstanbul arasında yaşayan Haluk Bilginer, 1990 yılında başarılı sanatçı Zuhal Olcay ile birlikte ‘Tiyatro Stüdyosu’nu kurmuştur. 1992 yılında ise Zuhal Olcay ile evlenmiştir.

2004 yılında Zuhal Olcay ile boşanan Haluk Bilginer Aşkın Nur Yengi ile 2006 yılında evlenmiştir. Bu evlilikten Haluk Bilginer’in kızı Nazlı Bilginer dünyaya gelmiştir.

Başarılı oyuncu yer aldığı yapımlarla birçok kıymetli ödüle layık görülmüştür. 2018 yılında yayınlanan Şahsiyet adlı internet dizisindeki karakteriyle de, ‘Uluslararası Emmy Ödülleri'nde ‘En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazanmıştır.

Aşkın Nur Yengi Kimdir?

Türk müziğinin önemli sanatçıları arasında yer alan Aşkın Nur Yengi, 3 Temmuz 1970 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Aşkın Nur Rengi günümüz itibarıyla 54 yaşındadır.

Müzikle ilgilenmeye çok küçük yaşta başlayan sanatçı, ortaokuldan itibaren ‘Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'nda okumuş ve çello öğrencisi olarak eğitimine başlamıştır. Başarılı sanatçının kariyerine ilk adımı ise, henüz 11 yaşındayken Sezen Aksu’nun vokalistliğini yaparak olmuştur.

Kariyerinde hızlı adımlarla yükselen Aşkın Nur Yengi, 1987 yılında ‘Eurovision Şarkı Yarışması’nda boy göstermiştir. 1990 yılında ilk albümü olan ‘Sevgiliye’ albümünü çıkartmış, ardından ise tüm Türkiye’de ve dünyanın pek çok yerinde konserler vermeye başlamıştır.

Yetenekli şarkıcı Aşkın Nur Yengi, 1994 yılında oyunculuğa adım atmıştır. Levent Kırca ve Zeki Alasya gibi ünlü isimlerle aynı projelerde yer almış, büyük başarılar elde etmiştir.

2006 yılında Haluk Bilginer ile evlenen Aşkın Nur Yengi, kariyerindeki başarılarından dolayı birçok ödüle layık görülmüş ve şarkıları yeniden yorumlanmıştır.

Muhabir: Özkan Çelik