Sadettin Saran Fenerbahçe Spor Kulubü adaylık haberleriyle gündemden düşmüyor. Sadettin Saran serveti ve kariyeri de merak ediliyor.

Ünlü iş insanı hakkında tüm merak edilenleri derledik...

Menemen Salihli Tren Saatleri: Tren Hangi Duraklardan Geçiyor? Kaç Saat Sürüyor? Menemen Salihli Tren Saatleri: Tren Hangi Duraklardan Geçiyor? Kaç Saat Sürüyor?

Saadettin Saran Kimdir?

Saadettin Saran serveti ile sıklıkla gündeme gelen bir iş insanı, sporcu ve mühendistir. Tam adı ise Steven Saadettin Saran’dır.

Saadettin Saran serveti ile sıklıkla gündeme gelmesine bağlı olarak, ne iş yaptığı da oldukça merak edilmektedir. Saran Holding’in yönetim kurulu başkanı olan iş insanı, aynı zamanda birçok şirketin de sahibidir.

Sadettin Saran’ın kariyerine yakından bakalım…

Sadettin Saran Serveti 4

Sadettin Saran Ne İş Yapıyor?

Saadettin Saran eğitimi için Amerika’ya gitmiş ve Kentucky Üniversitesi'nde makine mühendisliği okumuştur. Yükseköğrenimi sırasında alan dışı olarak televizyon yayıncılığı ile ilgilenmeye başlamıştır.

Saadettin Saran bunun üzerine Entertainment and Sports Programming Network (ESPN) adlı Amerikan kuruluşunda çalışmaya başlamıştır.

Saadettin Saran eğitimlerinin ardından Türkiye’ye dönmüştür. 1990-1995 yılları arasında Amerikan uzay ve savunma sanayi kuruluşu olan Martin Marietta'nın Türkiye merkezi olan Ankara’da çalışmıştır. Bununla birlikte Saran, ESPN'in Türkiye temsilcisi olmuş ve kuruluşun Türkiye'deki spor yayıncılığı haklarını almıştır.

Yakın zamanda ise, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün başkan adayı olduğunu açıklamıştır. Bununla birlikte Saadettin Saran İTO (İstanbul Ticaret Odası) meclis üyeliğinden ayrıldığını bildirmiştir.

1995 yılında ise ünlü isim, kendi şirketini kurmuş, Saran Holding'in ilk adımlarını atmıştır. Günümüzde ise Saran Holding’in yönetim kurulu başkanıdır. Aynı zamanda Sadettin Saran, ‘Saran Medya’ adı altında Türkiye’de yayınlanan spor yayınlarının yaklaşık olarak %65'inin yayın hakkına sahiptir. Bundan dolayı Sadettin Saran serveti konusu, iş adamı hakkında en çok araştırılan konuların arasında yer almaktadır.

Sadettin Saran Serveti 2

Sadettin Saran ve Fenerbahçe

Peki Sadettin Saran ile Fenerbahçe arasındaki ilişki nedir? Sadettin Saran, Fenerbahçe Spor Kulübü'ne, Aziz Yıldırım'ın başkanlığı döneminde ‘futbol şube sorumlusu’ olarak gelmiş, kulüp yönetiminde görev almıştır. Ancak Aziz Yıldırım’ı açıkça eleştirdiği için, Aziz Yıldırım tarafından yönetimden uzaklaştırılmıştır.

Bunun üzerine Sadettin Saran Fenerbahçe Spor Kulübü üyeliğinden, haksız olarak uzaklaştırıldığı gerekçesiyle dava açmıştır. 7 yıl süren davanın ardından ise Yargıtay, Saran’ı haklı bulmuştur.  Saadettin Saran FB taraftarları tarafından oldukça sevilmektedir. Bunun üzerine Sadettin Saran Fenerbahçe Spor Kulübü başkanlığına aday olacağını açıklamıştır.

Saadettin Saran’ın Serveti Ne Kadar?

Sadettin Saran serveti konusu, Türk halkı tarafından en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır. Bu durum ise ünlü ismin yaptığı işlerden ve sahip olduklarından kaynaklıdır.

Buna bir örnekle açıklık getirecek olursak Saadettin Saran, bir dönem ‘İngiltere Premier Lig’ maçlarının yayın hakkına sahip olmuştur ve 5.2 milyon Euro’ya bu hakkı Fox’a satmıştır.

Peki Saadettin Saran şirketleri nelerdir? S Sport, Radyospor, Radyo Müzik, Radyo Trafik adlı medya kuruluşları, Ajansspor web sayfası ve ‘tuttur.com’ bahis sitesi Saadettin Saran’a aittir.

Fenerbahçe Spor Kulubü adaylık duyurusunun ardından Saadettin Saran serveti ne kadar sorusu merak edilmeye başlanmıştır. Saadettin Saran servetinin 2024 yılı itibarıyla 400 milyon dolar olduğu bilinmektedir.

Sadettin Saran Serveti 3

Saadettin Saran Kaç Yaşında? Nereli?

30 Ağustos 1964 yılında doğan Saadettin Saran, günümüz itibariyle 59 yaşındadır. Saadettin Saran annesi sebebi ile, Amerika Birleşik Devletleri'nin Denver şehrinde dünyaya gelmiştir. Ancak Saadettin Saran Amerika’da doğmasına rağmen aslen Kırıkkalelidir.

Saadettin Saran Evli Mi?

Sadettin Saran ilk evliliğini Aycan Ateş ile yapmıştır. Aycan Ateş ile boşanmasının ardından, 2012 yılında Emek Kültür ile evlenmiştir. Ancak bu evlilik 5 sene sürmüş, 2017 yılında ayrılmışlardır.

Bunların dışında Saadettin Saran Hülya Avşar ile olan birlikteliğinden dolayı, bir süre manşetlerden düşmemiştir.

Saadettin Saran’ın Kaç Çocuğu Var?

Sadettin Saran’ın serveti kadar ailesi de merak edilemktedir. Sadettin Saran’ın ilk eşi Aycan Ateş ile olan evliliğinden Lal adlı bir kızı vardır.

Muhabir: Özkan Çelik