Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde meydana gelen olayda, 2 yaşındaki bebeğin darp edilmesi ve cinsel istismara uğramasıyla ilgili yürütülen soruşturmada yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Anne B.Y., iddiaya göre Sıla bebeği baygın halde olduğu ve uyanmadığı şikayetiyle Malkara Devlet Hastanesi'ne götürdü.

Bebeği muayene eden doktor vücudunda darp izleri ve genital bölgesinde morluklar fark ettiğinde durumu polise bildirdi. Bunun üzerine soruşturma başlatıldı. Durumu ciddi olan bebek, başka bir hastaneye sevk edildi. Burada beyin ameliyatı olan 2 yaşındaki bebek, yoğun bakım ünitesine kaldırıldı.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! SGK’dan ‘çift ödeme iadesi’ açıklaması Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! SGK’dan ‘çift ödeme iadesi’ açıklaması

Annenin İfadesi Ortaya Çıktı

Soruşturma çerçevesinde anne B.Y. ile birlikte toplam 5 kişi tutuklanırken anne B.Y.’nin savcılıkta verdiği ifadeye ulaşıldı. İddiaya göre bebeği komşularına bırakan anne B.Y., daha sonra bebeğini akşam geri alıp eve döndüğünde banyoda bezinde kana benzer lekeler gördüğünü söyledi.

Anne B.Y. ifadesinde, ilk olayda kendisine çocuğunun düştüğünün söylendiğini belirtti. Eve döndüğünde çocuğunun vücudunda morluklar gördüğünü ifade eden anne, hastaneye giderek durumu anlattığını ve tedavi sonrası çocuğun eve gönderildiğini söyledi.

Bebeğin İstismara Uğradığını Gizlemiş

Son yaşanan olayda ise komşusuna gittiğinde çocuğunda tekrar morluklar fark ettiğini ve çocuğun baygın olduğunu belirterek 112'yi aradığını aktardı. Bebeğinin istismara uğradığını fark eden B.Y.'nin, korkup kimseye duyurmamak için olayı gizlemeye çalıştığını itiraf ettiği iddia edildi. 

Çok Sayıda Diş İzi Var

Öte yandan, soruşturma kapsamında Sıla Y.'nin vücudunda 3 ve 10 günlük oldukları belirlenen çok sayıda diş izinin olduğu öne sürüldü.

Vücudundaki diş izlerinin kimlere ait olduğunun tespit edilmesi için Tekirdağ Adli Tıp Kurumu tarafından inceleme başlatıldı.

Kardeşi Koruma Altına Alındı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı konuya ilişkin açıklama yaptı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Entübe durumunda bulunan bebeğin kardeşinin devlet koruması altına alınarak psikososyal destek çalışmaları başlatıldı. Bakanlık olarak dava sürecine müdahil olunarak suçluların en ağır cezayı almasının yakın takipçisi olacağız.”

Editör: Nuray Bozkurt