2024 yılının başından itibaren, altın fiyatlarında hızlı bir yükseliş gözlemleniyor. Son haftalarda altın fiyatlarındaki artış devam ederken, borsada aşağı yönlü bir seyir dikkat çekiyor.

Fed’in faiz indirimi beklentileri, piyasalarda önemli hareketliliklere neden oldu. Fed Başkanı Jerome Powell'ın faiz indirimi sinyalleri ve ABD’de büyüme verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesi, faiz indirimlerinin olasılığını artırdı.

Gram Altın 2024 Yılının Sonunda 3.000 TL Olabilir!

Dolar/TL kuru, 34 TL'nin üzerinde işlem görüyor. Bu gelişmeler, gram altın fiyatlarını etkiliyor. Gram altının 2750 lira seviyesinin üzerinde fiyatlanması, yatırımcıların dikkatini çekti. Teknik analizlere göre, gram altının 2750-2850 lira aralığında hareket etmesi bekleniyor. Ancak, yıl sonunda gram altının 3.000 TL seviyelerine yaklaşması öngörülüyor.

Borsa tarafında, 9800 puanın üzerindeki kapanışlar olumlu bir işaret olarak değerlendiriliyor ve borsanın yeniden 10.000 puanın üzerine çıkma ihtimali bulunuyor. Avrupa borsa kapanışlarının pozitif seyri ve Fed’in faiz indirimi ihtimalleri, borsa yatırımcılarının umutlarını artırıyor.

Merkez Bankası’nda karar günü… Faiz açıklanacak! Merkez Bankası’nda karar günü… Faiz açıklanacak!

Son günlerde ‘ev sahiplerinin kiracısından altın isteyip isteyemeyeceği’ şeklinde çıkan haberler, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından mevzuata aykırı olarak değerlendirildi. Bu tür haber akışları, altın fiyatlarını gündemde tutmaya devam ediyor.

Türk yatırımcılarının altına olan ilgisi ve 2024 yılının başından itibaren yapılan tahminler, gram altının yıl sonunda 3.000 TL seviyelerine yaklaşma olasılığını artırıyor.

 

Kaynak: Haber Merkezi