Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Kültür Yolu Festivali rotasına Malatya, Manisa, Mardin ve Kayseri'nin de eklendiğini açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin 13. durağı, İstanbul oldu.

6 Ekim'e kadar gerçekleştirilecek festival, sergilere, konserlere, söyleşilere ve atölye çalışmalarına ev sahipliği yapacak.

TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU FESTİVAL ROTASINA MANİSA DA EKLENDİ

Toplantıya katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, burada katılımcılara seslendi.

Bakan Ersoy, Türkiye Kültür Yolu Festivali rotasına Malatya, Manisa, Mardin ve Kayseri'nin de eklendiğini açıkladı.

Ersoy şöyle konuştu:

2025 yılı için yapmış olduğumuz hazırlık çalışmalarını da tamamladık. Önümüzdeki yıl festival rotamıza ekleyeceğimiz dört yeni şehrimizin adlarını da buradan açıklamak istiyorum.

2025 Türkiye Kültür Yolu Festivali, 20 şehirde gerçekleştirilecek. Bu yıl ki rotamızı oluşturan 16 şehrimize ek olarak Malatya, Manisa, Mardin ve Kayseri de festival takvimimizde önümüzdeki yıl yerlerini alacaklar. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

Tam bin 800 yıllık tarih: İzmir’de Romalı gladyatörün lahiti bulundu Tam bin 800 yıllık tarih: İzmir’de Romalı gladyatörün lahiti bulundu

Kaynak: Haber merkezi