Türkiye’nin doğu ve güneydoğusunda yıldırım düşmesi sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi de yaralandı. Şırnak merkeze bağlı Kaymakamçeşmesi köyü kırsal kesiminde odun toplayan vatandaşların üzerine yıldırım düştü. Olayda 2 kişi öldü, 9 kişi yaralandı. Mardin’in Nusaybin ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu bir kadın hayatını kaybetti. Elazığ'da sağanak nedeniyle ağaçların altına sığınan sürüye yıldırım isabet etti, 20 hayvan telef oldu.

 Şırnak'ta Ağacın Altına Sığınanların Üzerine Yıldırım Düştü: 2 Ölü, 9 Yaralı  

Şırnak merkeze bağlı Kaymakamçeşmesi köyü kırsal kesiminde odun toplayan vatandaşların üzerine yıldırım düştü. Olayda 2 kişi öldü, 9 kişi yaralandı. Kaymakamçeşme köyünde Acet, Erdoğan ve Beldek ailesi üyeleri odun toplarken sağanak etkili oldu. Sağanaktan korunmak için sığındıkları ağacın yanına yıldırım isabet etmesi sonucu Sıddık, Selim, Ramazan, Ebubekir Acet, Halime, Lale, Leyla, Azize Erdoğan ile Mehmet Emin ve Selahattin Beldek ve ismi öğrenilemeyen bir kişi yaralandı. İhbar üzerine bölgeye 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık görevlilerince ambulanslara alınıp Şırnak Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Lale ve Leyla Erdoğan kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ramazan Acet'in sağlık durumunun da ağır olduğu öğrenildi.

 Mardin’de Yıldırım İsabet Eden Kadın Hayatını Kaybetti  

Mardin’in Nusaybin ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu bir kadın hayatını kaybetti. Olay, Nusaybin ilçesi Doğuş Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ikindi saatlerinde Şükriye K'ye yıldırım isabet etti. Çevredekilerin ihbarı üzerine, olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Şükriye K. olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Şükriye K’nin cenazesi Nusaybin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Oğlunun nişan töreninde kalp krizi geçiren Albay hayatını kaybetti Oğlunun nişan töreninde kalp krizi geçiren Albay hayatını kaybetti

Elazığ'da Yıldırım Düştü, 20 Hayvan Telef Oldu  

Elazığ'da sağanak nedeniyle ağaçların altına sığınan sürüye yıldırım isabet etti, 20 hayvan telef oldu. Elazığ'ın Palu ilçesine bağlı Kasil köyünde Bayram Erginöz'e ait küçükbaş hayvanlar otlatılırken aniden bastıran yağmur nedeniyle hayvanlar ağaçların altına sığındı. Bu sırada bölgeye yıldırım düşmesi sonucu 20 küçükbaş hayvan telef oldu.

Kaynak: İHA