İngiltere’de hayrete düşüren bir olay yaşandı.

İngiltere'de Adalet Bakanlığı, 10 Eylül'de başlatılan erken tahliye programı çerçevesinde 37 mahkumun yanlışlıkla serbest bırakıldığını açıkladı.

Bakanlık yetkilisi, bu hatanın, mahkumların yürürlükte olmayan bir mevzuat kapsamında değerlendirilmesi nedeniyle gerçekleştiğini belirtti.

5 Mahkum Kayıp

Erken tahliye edilen mahkumların, belirli suçlardan hüküm giyenlerin serbest bırakılmasını engelleyen muafiyetler kapsamında olmadığı ifade edildi. Ayrıca, 5 mahkumun cezaevine geri dönmediği bildirildi.

Karısına barışma teklifi etti... Reddedince cinsel organına havai fişek bağlayıp patlattı! Karısına barışma teklifi etti... Reddedince cinsel organına havai fişek bağlayıp patlattı!

66F4F48637958477 W1200Xh675456

Polis Gözetimindeler

Adalet Bakanlığı Sözcüsü, Sky News’e yaptığı açıklamada, yanlışlıkla serbest bırakılan mahkumların polis gözetiminde olduğunu ve yakında yeniden cezaevine döneceklerini duyurdu.

Sözcü, "Mahkumiyet kararları hala geçerlidir ve suçlular serbest bırakıldıkları andan itibaren takip edilmektedir. Yakında parmaklıklar ardına döneceklerdir" dedi.

Ayrıca, İngiltere ve Galler'deki hapishanelerdeki aşırı kalabalığı hafifletmek amacıyla 10 Eylül'de bin 750 mahkumun erken tahliye edildiği ve gelecek ay benzer sayıda mahkumun daha serbest bırakılmasının planlandığı belirtildi.

Doluluğu Azaltmak İçin Cezaevi Kiralama Gündemdeydi

İngiliz hükümeti, hapishanelerdeki doluluk oranını azaltmak için Estonya'da cezaevi kiralama planlarını da gündeme getirmişti.

Kaynak: AA