İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı’nda çıkan ve Çiğli ile Bornova ilçelerine kadar yayılan büyük orman yangınıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 8 şüpheli gözaltına alındı. Tarihi eser kaçakçılığı amacıyla kaçak kazı yaparken yangına sebep oldukları iddia edilen şüphelilerden 5’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bölgede 150 Saatlik Kamera Görüntüleri İncelediler

13 Ağustos’ta Yamanlar Dağı'nda başlayıp 5 gün süren ve toplamda 2 bin 159 hektar ormanlık alanı etkileyen yangın sonrası Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı geniş çaplı bir soruşturma başlattı. İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yangının başladığı bölgede 150 saatlik kamera görüntülerini inceleyerek olayla ilgili olduğu düşünülen 8 kişiyi tespit etti.

Yangını Kaçak Kazı Yapanlar Çıkarmış

Tarihi eser kaçakçılığı amacıyla kaçak kazı yaptıkları belirlenen şüpheliler, yangının çıkış sebebi olarak da gösterildi.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, tarihi eser niteliğinde olduğu düşünülen 40 obje, sahte para, polis emeklileri derneği üyelik kartı ve sahte kimlik kartları gibi çeşitli suç unsurları ele geçirildi. Şüpheliler adliyeye sevk edilerek sorguya alındı.

5 Şüpheli Tutuklandı, 3 Şüpheli Adli Kontrol Şartıyla Serbest!

Hakim karşısına çıkan şüphelilerden E.Y., S.K. ve M.İ., "taksirle yangına neden olmak" ve "kaçak kazı yapmak", D.Y. ve A.S. ise sadece "kaçak kazı yapmak" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yeni doğan bebeği ormana bıraktılar… 2 zanlı gözaltına Yeni doğan bebeği ormana bıraktılar… 2 zanlı gözaltına

Yangın, 18 Ağustos'ta kontrol altına alınmış, çevredeki birçok ev ve iş yeri de hasar görmüştü.

Yamanlar Dağı'ndaki ormanlık alanda 13 Ağustos'ta başlayan ve 3 ilçe sınırlarına yayılarak 2 bin 159 hektar alanda etkili olan yangın, 18 Ağustos'ta kontrol altına alınıp söndürülmüş, çok sayıda ev ve iş yeri de hasar görmüştü.

Kaynak: AA