Manisa İl Müftülüğü tarafından 501 yıllık tarihi Sultan Camii’nde Yaz Kuran Kursları açılış programı düzenlendi. Açılışa Manisa İl Müftü Vekili Mehmet Ceyhan, Şehzadeler İlçe Müftüsü İsmail Temür katıldı. Bu yılın teması  “Haydi Koş Gel Camiler Seninle Güzel”  olarak belirlendi.

6 aydır kapalıydı… Manisa’da yeniden üretime başladı 6 aydır kapalıydı… Manisa’da yeniden üretime başladı

1 Temmuz’da başlayan yaz Kur’an kursları 16 Ağustos tarihine kadar günlük 4 saat haftalık 20 saat olarak gerçekleşecek. Yaz Kur’an kurslarında Kur’an-ı Kerim, itikat, ibadet, siyer, ahlak değerleri ile sosyal ve kültürel etkinlikler planlanıyor.

Yeni dönem yaz Kur’an kurslarında yapılacak etkinliklerden bahseden Manisa İl Müftü Vekili Mehmet Ceyhan, “Manisa İl Müftülüğünce 378 Kur’an Kursunda ve 1761 Camimizde 22 yaş altı kişilere yönelik 2024 Yaz Kur’an kursları 01 Temmuz -16 Ağustos tarihleri arasında günlük 4, haftalık 20 saat olarak gerçekleştirilecek.  Yaz Kur’an kurslarında Kur'an-ı Kerim, İtikat,  İbadet,  Siyer, Ahlak dersleri ile sosyal ve kültürel etkinlikler planlanıyor. “2024 Yatılı Yaz Kur’an Kursları” 01 Temmuz -23 Ağustos arası 4 hafta ya da 4+4 sekiz hafta olmak Akhisar ilçemizde kız-erkek ayrı ayrı olmak üzere açılması planlanmaktadır. Diğer ilçelerimizde pansiyon tahsisi ile ilgili olarak Milli Eğitim Müdürlükleriyle görüşmelerimiz devam etmektedir. Yunusemre ilçesi Atatürk Ortaokulu, Şehzadeler Şehitler Ortaokulu ve Manisa Diyanet Gençlik Merkezinde 1 Temmuz-31 Ağustos Tarihleri arasında “Suffe Yaz Okulu” adı ile Yaz Kur’an kursları açılacak. İlçelerimizde Gençlik Koordinatörleri vasıtasıyla 1 Temmuz-1 Eylül Tarihleri arasında “Gündüzlü ve Yatılı” olmak üzere ”Yazımda Kardeşlik Var” kampları yapılacak. Diyanet Gençlik Koordinatörleri ve Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kolları tarafından Yaz Kur’an kursları açılan yerlerde “Değerler Eğitimi” sohbetleri yapılması planlanmaktadır” dedi.

Şehzadeler İlçe Müftüsü İsmail Temür ise şöyle konuştu: “Her yıl olduğu gibi bu yılda coşkuyla Kur’an kurslarımızı başlatmış bulunuyoruz. Evlatlarımızı İslam ahlakıyla, Kur’an terbiyesiyle, vatanını, milletini, memleketini, bayrağını, değerlerini seven, bu değerlere hizmet eden, hayırlı nesiller olarak yetiştirmeyi hepimize nasip eylesin. Sezonun hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.”

Muhabir: Özkan ÇELİK