Yasaklandı: Elinde kesme altın olanlar ne yapacak? Yasaklandı: Elinde kesme altın olanlar ne yapacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak gerçekleştirilen destek ödemeleri kapsamında, Evde Bakım Yardımı mart ayı ödemeleri hesaplara yatırıldı. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, yapılan ödemelerle ilgili açıklamalarda bulunarak, 2006 yılından bu yana kesintisiz devam eden bu desteğin engelli bireylerin aileleri yanında bakımını desteklemeyi amaçladığını belirtti.

Engelli Bireylere Aileleriyle Birlikte Bakım İmkânı

Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı’nın engelli bireylerin yaşadıkları ortamdan ayrılmadan aileleriyle birlikte bakım görmelerini sağladığını vurguladı. Konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Engelli vatandaşlarımızın aile birliği içinde bakımının sağlanması bizim için önemli. Evde Bakım Yardımı sayesinde aile bireyleri, yakınlarının bakımını üstlenirken aynı zamanda ekonomik olarak da destekleniyor" ifadelerini kullandı.

5,4 Milyar Liralık Destek Ödemesi

Evde Bakım Yardımı kapsamında aylık ortalama 543 bin vatandaşın desteklendiğini belirten Bakan Göktaş, hak sahiplerine kişi başı 10 bin 125 TL ödeme yapıldığını açıkladı.

Toplam 5,4 milyar liralık ödemenin mart ayı itibariyle hesaplara yatırıldığını belirten Bakan Göktaş, “Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum. Engelli bireylerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak ve sosyal yardımları sürdürülebilir kılmak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi