Toplantı, kamu işverenini temsil eden Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) ev sahipliğinde gerçekleşti. Görüşmeye; TÜHİS Genel Sekreteri Adnan Çiçek, TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcıları Ramazan Ağar, Eyüp Alemdar ve İrfan Kabaloğlu, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcıları Devlet Sert ve Halil Çukutlu ile Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Abdullah Koçoğlu katıldı.
Talepler Değerlendirme Aşamasında
TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, HAK-İŞ ile birlikte 27 Şubat’ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sundukları ortak zam taleplerini hatırlatarak, şu açıklamalarda bulundu:
“Bugünkü toplantıda TÜHİS ile taleplerimiz üzerinde değerlendirme yaptık. Bu, hemen neticelenecek bir süreç değil. İşçilerin geçim ve yaşam şartları ile çalışma koşullarını masaya yatırıyoruz. Şu an müzakere aşamasındayız. Bir rakam konuşmadık ama 24 Nisan’da yeniden bir araya geleceğiz. Temennimiz, sürecin uzamadan sonuca ulaşmasıdır.”
“Resmi Teklif Henüz Yok”
HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Devlet Sert ise TÜHİS’in henüz resmi bir teklifte bulunmadığını ancak diğer maddeler üzerinden istişare yaptıklarını belirterek, “Umarım bu görüşmeler olumlu şekilde ve masada sonuçlanır” dedi.
Gözler 24 Nisan Toplantısında
Taraflar, ikinci toplantıyı 24 Nisan 2025’te yapacak. Görüşmelerin sonucu, kamu kurumlarında çalışan çok sayıda işçiyi doğrudan etkileyecek.