Hizmet iş Sendikası Manisa 2 No’lu Şube Başkanlığı geçtiğimiz günlerde 800 işçiyi sürgüne gönderdiği iddia edilen Manisa Büyükşehir Belediyesi ile ilgili denetim yapılması amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na müfettiş talebinde bulunmuştu. Hizmet iş Sendikası Manisa 2 No’lu Şube Başkanı Tekin Turgut, önümüzdeki günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerinin denetime geleceğini kaydetti.

Başkan Durbay’dan kurumlara ziyaret Başkan Durbay’dan kurumlara ziyaret

Turgut, Manisa Büyükşehir belediyesi tarafından siyasi saiklerle sürgüne gönderilen 800 çalışana yapılan haksız ve hukuksuz uygulama bakanlık müfettişleri tarafından, önümüzdeki günlerde incelenmek üzere Manisa’ya gelineceği ve sürgün ve mağdur edilen işçilerin eski yerlerine döndürüleceğini ifade etti.

"BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞANLARI SÜRÜLDÜ!"

Turgut, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde adeta cadı avı başlatıldığını söyledi. Turgut, “Belediye çalışanları siyasi görüşlerinden dolayı ve işyerinden kendileri istifa etmeleri için ikamet ve eski çalışma yerlerinden 180 km uzak ilçelere sürüldü. Soma da ikamet eden ve çalışan bir arkadaşımız Kula’ya başka bir işyerine sürgün edildi. Tarihin en büyük sürgünü olan Çerkes sürgünü aratmayan uygulamalarla, gariban ve mazlum büyükşehir işçisi bu insanlık dışı uygulamalara maruz bırakıldı.” dedi.

"800 İŞÇİNİN AİLE BÜTÜNLÜĞÜNÜ PARÇALADILAR!"

Büyükşehir belediyesini defalarca uyarmalarına rağmen sürgün politikalarına devam ettiklerini söyleyen Turgut, “800 işçinin Aile bütünlüğünü ve ekonomik yapılarını parçaladılar. İşten ayrılmaları için ellerini ovuşturdular.  Çocukları babalarından eşleri kocalarından ayrıldılar. Halada bu vicdansız, insanlık dışı uygulamaya devam ediyorlar. Oysa sayın belediye başkanı seçimden önce çektiği video ile kimseyi sürgün etmeyeceğini ifade ediyor ve sözler veriyordu. Ancak biz biliyoruz ki bu sürgünler, işten çıkarmalar sayın belediye başkanını da etkisi altına almış kökü dışarıda olup siyasete uzanan bir klik tarafından organize ediliyor. Ancak bizim muhatabımız sayın belediye yetkilileri olduğu için bir kez daha kendilerine sesleniyoruz. Sayın çalışma bakanım haksız işten çıkarmalar ve sürgünlerle ilgili yaptığı açıklama ortada olup önümüzdeki günler içinde bakanlık müfettişleri gelecek, sürgün listeleri ile birlikte yaptığımız müracaat incelenecek, yapılan insanlık dışı uygulamalar düzeltilecektir. Siz yol yakınken bu zalimlikten geri dönün, işyerinde bozulan iş barışı ve huzurunu tekrar tesis edin. Bakanlığın incelenmesinden sonrada Bundan sonra hiç bir yetkili Manisa Büyükşehir Belediyesinde çalışan işçiler için bir daha böyle bir uygulamaya tevessül edemeyecek, takipçisi yine hizmet iş sendikası olacaktır” diye konuştu. 

Kaynak: Manisa Kulis Haber