A Milli Takım, EURO 2024 F Grubu'ndaki üçüncü maçında Çekya'yı 2-1 yenerek son 16 turuna yükseldi. Ancak, bu zaferin ardından Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydın'dan kötü haber geldi. Sarı kart sınırında bulunan iki oyuncu, maç sırasında gördükleri kartlar nedeniyle cezalı duruma düştü.

Carlo Ancelotti'den Halil Umut Meler'e Sert Tepki Carlo Ancelotti'den Halil Umut Meler'e Sert Tepki

Çekya karşılaşmasında 66. dakikada Hakan Çalhanoğlu ve 85. dakikada Samet Akaydın sarı kart gördü. Bu kartlarla birlikte her iki oyuncu da turnuvadaki ikinci sarı kartlarını alarak cezalı duruma düştüler ve Avusturya ile oynanacak olan son 16 turu maçında forma giyemeyecekler.

Müsabakada, Hakan Çalhanoğlu'nun 51. dakikada ve Cenk Tosun'un 90+4. dakikada attığı gollerle Çekya'yı 2-1 mağlup eden Türkiye, puanını 6'ya yükseltti ve grubu aynı puana sahip olan zirvedeki Portekiz'in ardından ikinci sırada tamamladı. Bu sonuçla ay-yıldızlı ekip, son 16 turuna yükselirken, Çekya ise turnuvaya veda etti.

A Milli Takım, Avusturya ile oynayacağı kritik son 16 turu karşılaşmasında Hakan ve Samet'in eksikliğini hissedecek. Bu önemli maçta takımın performansı ve kadro tercihleri merakla bekleniyor.

 

Kaynak: Haber Merkezi