DURUŞMADA NELER YAŞANDI?

Duruşmaya üç savunma avukatıyla katılan Eylem Tok'un, oldukça bitkin ve stresli olduğu gözlendi. Avukatlar, müvekkilleri için tekrar kefalet talebinde bulundular, ancak Yargıç Cabell, son delillerin incelenmesi ve kefalet talebinin tekrar değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, duruşmayı erteledi.

Eylem Tok'un savunma ekibi daha önce mahkemeye sundukları dilekçede, Tok'un oğluyla birlikte ABD’de kalmak istediğini, burada bir hayat kurmayı ve bir sanat galerisi açmayı planladığını ifade etmişti. Tok'un Amerika'da kalma ve burada yeni bir yaşam kurma arzusu, mahkeme tarafından dikkate alınmadı. Yargıç Cabell, kaçma riski ve soruşturma sürecini etkileyebilecek unsurlar nedeniyle tahliye talebini bir kez daha reddetti.

Hatay’da ‘Dur’ ihtarına uymadı! Polis memuruna çarptı Hatay’da ‘Dur’ ihtarına uymadı! Polis memuruna çarptı

TİMUR CİHANTİMUR’A NAKİL TALEBİ

Dosyada yaşanan bir diğer gelişme ise, Timur Cihantimur’un avukatı, müvekkilinin 19 Temmuz'da Newark Çocuk Koruyucu Gözetim Birimi'nde saldırıya uğradığını belirterek, derhal serbest bırakılmasını ya da başka bir yere nakil edilmesini talep etmişti. Hakim Cabell ise bu talebi de reddetti ve yaşanan saldırının tek seferlik bir durum olduğunu belirtti. Cabell, gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığını ve müvekkilin bulunduğu yerde güvenli bir şekilde tutulduğunu ifade etti.

Kaynak: İHA