Güvenli liman olarak görülen altına ilişkin ABD’li dev banka Bank Of America, çarpıcı bir altın tahmininde bulundu. Bank Of America, altının ons fiyatının yükselmeye devam edeceğini duyurdu.

Küresel risklerin etkisiyle artan altın talebinin fiyatları yükseltmesi bekleniyor. Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı şu anda 2 bin 647 dolar seviyesinde işlem görmekte. 26 Eylül tarihinde altın, 2 bin 685 dolarla tarihinin en yüksek seviyesini gördü.

“Ons Başına 3 Bin Dolara Ulaşmasını Bekliyoruz”

Bank of America analistleri, altın fiyatlarındaki yükselişin devam edeceğini ve 2025 yılında ons başına 3 bin dolara ulaşmasını beklediklerini açıkladı. Ayrıca, haziran ayındaki raporlarında altın fiyatının 12-18 ay içinde bu seviyeye ulaşacağı tahmininde bulunmuşlardı.

Benzin ve motorine zam geldi! 2 Ekim güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları… Benzin ve motorine zam geldi! 2 Ekim güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları…

1 Grjg.jpg4856

Bu yıl altın fiyatları yüzde 28 oranında artarken, son bir yılda bu oran yüzde 43’e kadar çıkmış durumda. Bu artış, yatırımcıların altına olan ilgisini artırırken, piyasa dinamiklerini de önemli ölçüde etkilemekte.

Piyasalarda Dalgalanmalar Devam Edecek

Bank of America’nın bu cesur tahmini, altın piyasasında dalgalanmaların devam edeceğine işaret ediyor. Yatırımcılar, bu tahminlerin ışığında stratejilerini gözden geçirirken, analistler de gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor. Altın, güvenli liman olarak kalmaya devam ederken, önümüzdeki yıl piyasalarda neler olacağını görmek büyük bir merak konusu.

Editör: Nuray Bozkurt