Trendyol 1. Lig ekiplerinden Adanaspor’un teknik direktörü Sol Bamba, Manisa FK maçı öncesinde hayatını kaybetti. 39 yaşında vefat eden Sol Bamba'nın ölümüne, Ocak 2021'de teşhis konulan hastalığının tekrar nüksetmesi neden oldu.

Sol Bamba Neden Öldü?

Sol Bamba'nın ölümüne, Ocak 2021'de teşhis konulan Non-Hodgkin Lenfoması'nın tekrar nüksetmesi neden oldu.  Bamba, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'nde tedavi altındayken hayatını kaybetti.

Carlo Ancelotti'den Halil Umut Meler'e Sert Tepki Carlo Ancelotti'den Halil Umut Meler'e Sert Tepki

Non-Hodgkin Lenfoma (NHL) Nedir?

Non-Hodgkin Lenfoması, anormal B lenfositlerden kaynaklanan B hücreli lenfomalar ve anormal T lenfositlerden kaynaklanan T hücreli lenfomalar gibi farklı türleri içeren bir kan kanseri grubudur. B hücreli lenfomalar daha yaygın olarak görülmektedir.

Premier Lig’de Forma Giymişti!

Premier Lig'in eski defans oyuncusu Sol Bamba’ya, 2021 yılında Cardiff'teyken Non-Hodgkin Lenfoma teşhisi kondu, ancak bir kemoterapi kürünün ardından kanseri yendi ve Bluebirds ve Middlesbrough için tekrar oynamaya döndü. Cardiff City'de forma giyen ve Leeds United'da kaptanlık yapan Bamba, aynı zamanda Adanaspor'da teknik direktörlük görevini yürütüyordu.

Adanaspor ve Manisa FK’dan Taziye Mesajları

Sol Bamba’nın hayatını kaybetmesinin ardından Adanspor’dan yapılan açıklamada, "Dün oynanan Manisa Futbol Kulübü müsabakası öncesi rahatsızlanan Teknik Direktörümüz Souleymane Bamba Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesine kaldırılmış ve burada verdiği yaşam savaşını maalesef kaybetmiştir. Başta ailesi olmak üzere camiamızın başı sağ olsun" denildi.

Manisa FK’dan yapılan açıklamada ise, “30 Ağustos Cuma akşamı oynadığımız Adanaspor maçı öncesi rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Adanaspor Teknik Direktörü Sol Bamba’nın vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Sol Bamba’ya Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve Adanaspor camiasına baş sağlığı dileriz.” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Haber Merkezi - İHA