Ahu Tuğba, 1 Eylül'de ABD'nin Miami kentinde birlikte yaşadığı kızı Anjelik Calvin'in evinde hayatını kaybetti. 69 yaşındaki oyuncunun KOAH hastalığı nedeniyle vefat ettiği öğrenildi. Tuğba'nın cenazesi, Miami'den İstanbul Havalimanı'na getirildi. Bugün saat 11.00'de Beyoğlu'ndaki Atlas Sineması'nda anma töreni düzenlendi. Törenden sonra öğle namazı sonrası Teşvikiye Camii'nde cenaze namazı kılındı.

Ünlü oyuncu Onur Saylak’tan Somalı madencilere destek! Ünlü oyuncu Onur Saylak’tan Somalı madencilere destek!

Cenaze namazına, Ahu Tuğba'nın ailesi ve sanat camiasından birçok ünlü isim katıldı. Namazın ardından Ahu Tuğba, Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Cenazeye katılmayan dostlarına sitem eden Yeşilçam oyuncusu Serpil Örümcer, “Ahu kalben çok iyi bir insandı. Maalesef bizim mesleğimiz nankör. Yarın bana da aynı şey olacak” dedi. Nuri Alço ise, “Türk sinemasının gerçekten çok değerli bir oyuncusunu kaybettik. Ahu Tuğba, yüreği gibi güzel, dürüst ve korkusuz bir insandı” diye konuştu.

"Ölüm Bir Gün Hepimizin Kapısını Çalacak"

Serpil Çakmaklı, anma töreninde dostlarının olmamasına tepki göstererek, “Ahu bunu hak etmedi çünkü sinemaya yıllarını vermiş bir sanatçı. Ölüm bir gün hepimizin kapısını çalacak” ifadelerini kullandı.

  

Kaynak: İHA