Esenyurt'ta emlakçılık yapan ve diyaliz hastası olan 28 yaşındaki Şeyhmus S, 9 Mart 2025 tarihinde saat 21:00 sıralarında bir arkadaşıyla buluşacağını belirterek evden çıkmıştı. Sahur vakti geri döneceğini söyleyen S, bir daha geri dönmedi. Ailesi, kaybolan Şeyhmus'u bulmak için seferber oldu ve emniyete kayıp başvurusunda bulundu.
Şüpheliler İtiraf Etti
Polis ekiplerinin çalışması sonucu, 16 Mart 2025 tarihinde şüpheliler Ş.E. ve M.E., Esenyurt Asayiş Büro Amirliğine giderek olayı itiraf etti. M.E., 8 Mart 2025 tarihinde, alkol almış olan Şeyhmus S'yi gördüklerini, S'nin aşırı alkollü olmasının ardından diyaliz hastası olduğunu bildiğini söylediğini belirtti. Ertesi sabah, Şeyhmus S'nin ölü olarak bulduklarını ifade etti. S'nin cesedini korktukları için, Ş.E.'ye ait araçla Arnavutköy Hadımköy Mahallesi'nde bir boş araziye attıklarını öne sürdü.
Yapılan yer gösterme işleminde, S'nin cesedi Arnavutköy Hadımköy Mahallesi'nde boş bir arazide bulundu. Ceset, çürümeye başlamış olduğu için işlem yapılamadı. Şüpheliler Ş.E. ve M.E., kasten öldürme suçundan gözaltına alındı. Ayrıca, olayın farkında olan ve suçu bildirmeyen işyeri sahibi S.A., suçu bildirmeme suçundan gözaltına alındı.
Polis, olayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor ve şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.