Siyasi arenada son dönemde tartışmalar devam ederken, AK Parti'den net seçim tarihi geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, muhalefetin erken seçim çağrısına karşılık, 2027 yılının Kasım ayında yapılacak seçimle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçileceğini duyurdu.

2027 Yılının Kasım Ayında Seçim

Antakya'da partililerle bir araya gelen Yayman, "2027 yılının Kasım ayında yapılacak olan bir seçimle Cumhurbaşkanımızı Cumhur İttifakı'nın adayı olarak bir kez daha Başkan yapacağız" dedi. Yayman, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinin 23 yıldır başarıyla sürdüğünü vurgulayarak, "Böyle bir dünya lideri varken, başka adaya gerek yoktur" ifadelerini kullandı.

Yayman, ABD Başkanı Donald Trump ve Ukrayna Başkanı Vladimir Zelensky arasındaki tartışmayı göstererek, “Biz inşallah, 2027 yılının Kasım ayında yapılacak olan bir seçimle Cumhurbaşkanımızı Cumhur İttifakı'nın adayı olarak bir kez daha 'Başkan' yapacağız. Dünya liderimiz Recep Tayyip Erdoğan tam 23 yıldır böyle bir manzaraya izin vermedi.” açıklamasında bulundu.

"Böyle Bir Dünya Lideri Varken, Başka Adaya Gerek Yoktur"

Yayman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı işaret ederek "Böyle bir dünya lideri varken, sayın bilge lider Devlet Bahçeli’nin dediği gibi başka adaya gerek yoktur. Biz dua ediyoruz, çalışıyoruz ve gece gündüz milletimizin hizmetinde olarak bir sonraki seçimde de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden başkan yapacağız. Türkiye’nin sorunlarının hepsini birlikte çözeceğiz inşallah." ifadelerini kullandı.

Mahkeme kararını verdi: Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez göreve geri dönüyor! Mahkeme kararını verdi: Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez göreve geri dönüyor!

Özgür Özel 2025 Yılı Göstermişti

CHP Lideri Özgür Özel de geçtiğimiz eylül ayında yaptığı bir konuşmada, erken seçim çağrısını yineleyerek 2025 Kasım ayını işaret etmişti.

Özel açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

2025 yılının Kasım ayı Sayın Erdoğan'a bir çağrı yaptığımız tarihtir. Kendisi geçmişte çok tartışıldı. Bu 2. dönemi mi, 3. dönemi mi. Kendileri anayasa aksini yazmasına rağmen, anayasa değişikten sonra '2. dönemimiz' diyordu. Yüksek Seçim Kurulu bu fikre iştirak etti, bu yönde karar verdi. Kendisi, seçimleri cumhurbaşkanı yenilediği halde yeniden aday olabildi. Bu durumda yani 2. döneminin içinde kendisi seçim kararı alırsa yeniden aday olamıyor. Çok net. 360 rakamını yakalayabilmeleri için de bizim kendilerine bir cümlemiz var; bu tartışmalı 5 yılın yarısı sizden, yarısı bizden. 2,5'uncu yılda gelip erken seçim kararı alıyorsanız biz varız, seçimleri yenileyelim. Sonrasında bir daha gelip kapımızı çalmayın. Yani Erdoğan'ın yeniden aday olma iddiası varsa son tarih 2025 Kasım'dır. Hala daha eğer kendine güveniyorsa, en güçlü adayları hala Sayın Erdoğan ise buyursunlar."

Kaynak: Haber Merkezi