CHP’li Özel’den ‘Erken seçim’ çıkışı… Cumhurbaşkanı Erdoğan’a meydan okudu! CHP’li Özel’den ‘Erken seçim’ çıkışı… Cumhurbaşkanı Erdoğan’a meydan okudu!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan MKYK, parti genel merkezinde güncel meseleleri ele aldı.

Toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, açıklamalarda bulundu. Sokak hayvanları için düzenlenen yasalarla ilgili konuşan Çelik, yasaya 'katliam' denmesini haksızlık olarak yorumladı.

AK Parti’den Sokak Hayvanları Yasası İle İlgili Açıklama

Çelik, sokak hayvanları için düzenlenen yasaya "katliam" denmesini haksızlık olarak nitelendirdi. Çelik, başıboş sokak hayvanlarıyla ilgili şunları söyledi:

“Burada esas mesele, ortada bir problem yok da biz onunla ilgili bir yasal düzenleme yapıyor değiliz. İnsanımızın canını yakan bir mesele var. Bir hanımefendiye sokak köpeği saldırısı oldu. Arzu ettiğimiz şey bunları sokaklarımızda görmemek. Bunu bir katliam gibi göstermek haksızlıktır. Sahiplendirmeden tutun da barınaklara alınmasına kadar bir sürü eylem planı var. En sonunda herhangi bir hastalık yayma ya da saldırganlaşmış hayvanlarla ilgili bir düzenleme bu. Biz burada net bir tutum takınmalıyız. Vatandaşlarımızın saldırıya uğraması kabul edilemez. Herhangi bir şekilde sokakta saldırılara uğratılmasına karşı olunmalı. Bunu sadece şehir merkezlerinde gördüğümüz gibi kabullenmeyin. Bizim siyasetimizin gerisindeki, eksenindeki değerlerin esası bütün varoluşa saygı, merhamet şeklindedir. Arzumuz sokaklarımızın güvenli hale gelmesidir.” 

Kaynak: Haber Merkezi