AK Parti Manisa Tanıtım ve Medya Başkanı Emre Şener, CHP’ye geçen belediyelerde siyasi nedenlerle işten çıkarılan ve sürgüne gönderilen işçiler nedeniyle vatandaşların temel hizmetlerden mahrum kaldığını söyledi. Şener, belediyelere çağrıda bulunarak, işin ehline verilmesi gerektiğini ifade etti.

AK Parti Manisa Tanıtım ve Medya Başkanı Emre Şener, 1 Nisan seçimleri sonrasında, AK Parti ve MHP’den, CHP’ye geçen belediyelerde çalışan teknik personellerin siyasi sebeplerden dolayı işten çıkarılmasının ve yerlerinin değiştirilmesinin vatandaşları cezalandırmak olduğunu söyledi. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve tüm ilçe belediyelerinin, ‘İşin ehline verilmesi gerektiği’ şiarıyla yapılan yanlıştan dönülmesi gerektiğini ifade eden Şener, “Siyasi görüşleri sizinle aynı olmayan insanlara duyulan kin ve nefretin bedelini, maalesef ki çöpleri toplanmayan, suları akmayan ve temel belediyecilik hizmetlerinden mahrum kalan tüm vatandaşlarımız ödemektedir.” dedi.

“BEDELİNİ TÜM VATANDAŞLARIMIZ ÖDÜYOR”

AK Partili Şener, belediyelerde çalışan işinin uzmanı teknik personelin, siyasi sebeplerle başka bir yere sürgüne gönderilmesi veya işten çıkarılması, sadece o kişinin değil, aynı zamanda o bölgede yaşayan ve hizmetlerden mahrum kalan tüm vatandaşların da cezalandırılması anlamına geldiğini ifade ederek, “Siyasi görüşleri sizinle aynı olmayan insanlara duyulan kin ve nefretin bedelini, maalesef ki çöpleri toplanmayan, suları akmayan ve temel belediyecilik hizmetlerinden mahrum kalan tüm vatandaşlarımız ödemektedir. Başta Büyükşehir ve tüm ilçe belediyelerine açık çağrımızdır: Siyasi görüşüne bakmaksızın belediye personellerini cezalandırmaktan vazgeçip “İşin ehline verilmesi” şiarıyla yanlıştan dönmeleri Manisamız için hayırlı olanıdır.” şeklinde konuştu.

Şener'in bu açıklamaları, belediye çalışanlarına yönelik siyasi baskıların son bulması ve hizmetlerin aksamadan devam etmesi gerektiği yönündeki çağrıları güçlendirdi.

MHP lideri Bahçeli’den Ali Uçak’a anlamlı hediye! MHP lideri Bahçeli’den Ali Uçak’a anlamlı hediye!

MANİSA BÜYÜKŞEHİR’E MÜFETTİŞ GELECEK

Hizmet iş Sendikası Manisa 2 No’lu Şube Başkanlığı geçtiğimiz günlerde 800 işçiyi sürgüne gönderdiği iddia edilen Manisa Büyükşehir Belediyesi ile ilgili denetim yapılması amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na müfettiş talebinde bulunmuştu. Hizmet iş Sendikası Manisa 2 No’lu Şube Başkanı Tekin Turgut, önümüzdeki günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerinin denetime geleceğini kaydederek, “Belediye çalışanları siyasi görüşlerinden dolayı ve işyerinden kendileri istifa etmeleri için ikamet ve eski çalışma yerlerinden 180 km uzak ilçelere sürüldü. Soma da ikamet eden ve çalışan bir arkadaşımız Kula’ya başka bir işyerine sürgün edildi. Tarihin en büyük sürgünü olan Çerkes sürgünü aratmayan uygulamalarla, gariban ve mazlum büyükşehir işçisi bu insanlık dışı uygulamalara maruz bırakıldı.” açıklamasında bulunmuştu. 

Kaynak: Haber Merkezi