Akhisarspor’un kaldığı tesislerin suyu, elektriği ve doğal gazı kesildi. Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, MASKİ aracılığıyla tesisin suyunu keserken, belediyenin üstüne olan mülkteki elektrik ve doğal gazı da kapattırdı.

Akhisarspor Kulüp Başkanı Özay Alkan, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun tesislere gelerek doğal gaz, elektrik ve su kesimi işlemlerini başlatmasını sert bir dille eleştirdi. Alkan, bu hareketin futbolcuların temel ihtiyaçlarını karşılayamamalarına neden olduğunu belirterek, “Bu saatte bunu yaparak futbolcularımızı mağdur etti. Çarşamba gününe kadar içeride kalacak bu arkadaşlar, elektriksiz, susuz bir şekilde hayatlarını geçirecekler” dedi.

Kulüp Başkanı Alkan, bu durumun özellikle futbolcular üzerinde olumsuz bir etki yarattığını ifade etti:

“Arkadaşlarımızı yatıracak yer yok. Elektrik yok, su yok, doğal gaz yok. Besim Dutlulu mezar kazdı burada; herhalde Akhisarspor’u da bu mezara gömmek istiyor. Sonuna kadar buradayız. İstersen tesise gir. Sen artık bu belediyenin başkanı olarak karşımızdasın ama Akhisar’ın belediye başkanı değilsin.”

Alkan, Belediye Başkanı’nın kendi egolarıyla hareket ettiğini öne sürerek şu açıklamayı yaptı:

“Rant peşinde koşuyorsun başka bir şey değil. Sana verdiğimiz oylara da yazıklar olsun, senin için koştuğumuz zamana da yazıklar olsun. Akhisarspor’a yaptıklarından dolayı da yazıklar olsun. Seni şu andan itibaren kulüp olarak tanımıyoruz. Biz buradan çıksak dahi Akhisarspor’u bırakmayacağız. Bu kulüp güzel günler görecek. Korkarak İzmir’de yaşamıyoruz. Biz buradayız. İzmir’de yaşamayı bırak da Akhisar’a gel.”

Alkan, tesislerde zor durumda kalan futbolcuların mağduriyetini vurgulayarak Belediye Başkanı’na sitemde bulundu:

“Bu tesiste kalan çocukların ahını alıyorsun. Karanlıkta dışarıda bu çocuklar. Akhisarspor’un mezarını kazdım diyordu, kazdı gördüğünüz gibi. Ama hiçbir zaman muvaffak olamayacak.”

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Manisa Futbol Kulübü’ne yönelik yapılan mobbingle ilgili eleştirilerde bulunan Alkan, Akhisar Belediye Başkanı Dutlulu’yu rant peşinde olmakla suçladı:

“Senin yaptığının sporla hiçbir alakası yok. Rant peşindesin, burayı parsellemenin peşindesin. Yapamayacaksın, yaptırmayacağız. Sonuna kadar da buradayız. Egolarını devam ettir. 3 kişi yönetiyorsunuz o belediyeyi.”

Ayrıca, tesislerdeki eşyaların alındığını iddia eden Alkan, “Faturaları bana ait olan kombileri bile çaldınız. Suç duyurusunda bulundum. Siz alışmışsınız artık. TEKEL depolarını ne yaptınız? Aynı şeyi Akhisarspor’a yaptınız. Gelin denetleyelim, kimde ne çıkacak görelim” ifadelerini kullandı.

Başkan Alkan, belediye kapısına asılan tahliye yazısı hakkında da sert sözlerle tepki gösterdi:

“Kapıya tahliye yazısı astınız. İmzaların sahte olduğunu, yetkisiz kişilerin attığını bilmiyor muyuz? Zannetmeyin Akhisarspor sahipsiz. Sonucu en son göreceksiniz.”

Köfteci Yusuf o takıma sponsor oldu! Köfteci Yusuf o takıma sponsor oldu!

Son olarak Alkan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e çağrıda bulunarak, belediyedeki bu durumun spor camiasına zarar verdiğini belirtti:

“Buradan Özgür Özel’e sesleniyorum. İki belediye başkanınız var, Ferdi Zeyrek ve Besim Dutlulu. Bu ikisinin spor camiası üzerine yaptıklarını yakıştıramıyorum. Ferdi Zeyrek’ten de randevu alamıyoruz, yanındakilerden de alamıyoruz. Proje takımı üretti, belediyeden kimse yok. O takımı buraya sokamazsın. Ben burada yatarım. Ama nasıl bir rant sağladığını göreceğiz.”

Alkan, bu yaşananların ardından Belediye Başkanı Dutlulu’nun kendisi için bir anlam taşımadığını belirterek açıklamasını sonlandırdı:

“Bir belediye başkanına yakışmayan hareketler yapıyor. Bu şehre yakışmayan bir başkanımız var. Hiçbir şekilde, hiçbir şeyi hak etmiyor. Ona verdiğim oylar zehir zıkkım olsun. Bu çocukların vebali senin üstüne. Bu dakikadan sonra benim belediye başkanım değil. Özgür Özel’e başka birine kime ulaşabilirsem ulaşacağım.”

Kaynak: Haber Merkezi