Demirci’de ev yangını! Ev küle döndü… Demirci’de ev yangını! Ev küle döndü…

İzmir merkezli 4 ilde, Aliağa Liman Başkanlığına yönelik düzenlenen rüşvet ve görevi kötüye kullanma operasyonunda 32 şüpheli gözaltına alındı. İzmir, Mardin, Manisa ve Tokat’ta gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında, Aliağa Limanı'nda görevli memurlar ve gemi acentesi çalışanlarının, yolsuzlukla ilgili çeşitli suçlamalarla gözaltına alındığı bildirildi.

Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ve Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, liman başkanlığında görevli memurların ve gemi acentesi çalışanlarının, gemilerin geliş-gidiş saatlerinde usulsüzlük yaptığı, gemi personelinin mesleki yeterlilik belgelerinin eksik olduğu ve konteyner sayılarına ilişkin tutarsızlıklar olduğu halde bu durumlara cezai işlem uygulamadıkları tespit edildi. Bu usulsüzlüklere karşılık olarak şüphelilerin elden ve hesaptan para alışverişi yaptığı belirlendi.

Operasyonun Detayları

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) verileri, fiziki ve teknik takip çalışmaları, kamera kayıtları ile delilleri toplayan ekipler, İzmir merkezli olarak Mardin, Manisa ve Tokat illerinde eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Yapılan baskınlarda Aliağa Limanı'nda görevli 6 memur ve 26 gemi acentesi çalışanı olmak üzere toplamda 32 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında çok sayıda dijital materyale de el konuldu.

Kaynak: AA