Size Miras Kalmış Olabilir! Kalan Miras Nasıl Bulunur? İşte Bilinmeyen Miras Sorgulama. Size Miras Kalmış Olabilir! Kalan Miras Nasıl Bulunur? İşte Bilinmeyen Miras Sorgulama.

Altın yatırımına olan ilginin arttığı bu günlerde, özellikle altın günü yapan katılımcılar için önemli bir uyarı geldi. Altın alımında dikkat edilmesi gereken bir konuyu gündeme taşıyan uzmanlar, yeni tarihli ve eski tarihli altınlar arasındaki farkın neden olduğu zarar konusunda bilinçli olunması gerektiğini ifade etti.

Altın Yatırımında Tarih Farkı Sorunu

Kuyumcularda çeyrek altın, yarım altın, Cumhuriyet altını gibi Sarrafiye grubu altınlar alındığında “yeni tarih mi, eski tarih mi” tartışması alıcılar arasında son yıllarda önem kazandı. Bu durumun, özellikle altın günü gibi sosyal ortamlarda başlatılan tarih kıyaslaması alışkanlığından kaynaklandığı da belirtiliyor.

Tarih Farkı Fiyatlara Nasıl Yansıyor?

Yaklaşık 10 yıl önce toplumda başlayan yeni tarihli altın talebinin artmasıyla birlikte eski tarihli altınlar piyasada toplanarak Darphane tarafından yeniden basılıyor. Bu süreçte oluşan fire farkı ise maliyetlere yansıyınca fiyatlarda da küçük farklar oluşuyor.

Altın Yatırımcılarına Uyarı: “Yeni Tarih Konusunda Israr Etmeyin”

Türkiye'de çeyrek altın, yarım altın ve Cumhuriyet altını gibi tüm Sarrafiye grubu altınların Darphane Genel Müdürlüğü tarafından basıldığını hatırlatan uzmanlar, "Yeni tarihli altın için fazladan ödeme yapmaya gerek yok. Sarrafiye grubu altınlar, tarihine bakılmaksızın aynı değere sahiptir. Altın günü yapanlar ya da kuyumculardan fiziki altın alanlar bu konuda gereksiz bir ısrarda bulunurlarsa her bir çeyrek altın için 50 lira kadar zarar edebilir," uyarısında bulundu.


 

Kaynak: Haber Merkezi