Dev firmadan kötü haber… İflas başvurusu yaptı! Dev firmadan kötü haber… İflas başvurusu yaptı!

Altın, döviz ve borsa gibi para piyasaları hakkında yaptığı yorumlarla tanınan ünlü ekonomist İslam Memiş, altın ve dolar sahiplerine yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kişisel YouTube kanalında piyasa analizleri paylaşan Memiş, yatırımcıları dikkatli olmaları konusunda uyardı ve Merkez Bankası'nın açıklamalarını takip etmelerini önerdi.

Memiş, Borsa İstanbul'daki gelişmelerle ilgili olarak, 9400-9800 seviyelerinin kritik olduğunu belirterek, kademeli alım yapanların kazançlı çıkabileceğini söyledi. Endeksin 10 bin puan üzerine çıkabileceğini öngören Memiş, Çarşamba gününe dikkat çekerek Merkez Bankası'nın açıklamalarının piyasalar üzerindeki etkisine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Dolar Kuru hakkında da değerlendirmelerde bulunan Memiş, şu anki yatay ve sakin sürecin devam ettiğini belirtti. Ancak ilerleyen günlerde dolarda ani bir yükseliş yaşanabileceğini ifade ederek, "Dolarda bir gün ansızın 34.65 TL'ye kadar bir atak olabilir." dedi. Şu an serbest piyasalarda dolar/TL kuru 34.10 seviyesinde bulunuyor.

Altın yatırımcılarına yönelik önemli tüyolar veren Memiş, altın fiyatlarının yıl sonunda ulaşabileceği seviyeler hakkında konuştu. "Ons altın 2516 dolar seviyesinde sıkışmış durumda. Şu anda bir yön kırılımı yok, beklentimiz negatif. 2500 dolar altına sarkmalar yaşanabilir." dedi. Bu tahminler doğrultusunda altın biriktiren yatırımcılara yıl sonuna kadar dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

İslam Memiş, her zamanki gibi açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığını vurgularken, piyasalarda işlem yapacak olanların kendi analizlerine dayanarak karar vermelerinin önemine dikkat çekti.


NOT: YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Kaynak: Haber Merkezi