Hem yatırımcıların hem de piyasaların dikkati ABD’ye çevrilmiş durumda. Fed Başkanı Jerome Powell’ın piyasalarla ilgili vereceği kritik mesajlar merakla bekleniyor.

Enflasyon Verisi Altın Piyasalarında Dengeleri Değiştirebilir

ABD enflasyon verisinin açıklanması, altın piyasalarında dengeleri değiştirebilir. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş de yatırımcıları uyararak, "Dananın kuyruğu yarın kopacak" ifadesiyle dikkat çekti. Memiş, yatırımcılara yönelik yaptığı uyarılara bir yenisini daha ekleyerek, altın piyasalarında önemli bir dönemeçte olunduğunu belirtti.

Piyasalarda heyecan dorukta…  Fed’in faiz kararı bekleniyor! İndirim süreci başlayacak mı? Piyasalarda heyecan dorukta…  Fed’in faiz kararı bekleniyor! İndirim süreci başlayacak mı?

Faiz Oranları ve Ekonomiye Yönelik Riskler

Memiş, Fed’in faiz oranlarını uzun süre yüksek tutmasının istihdam piyasası ve ekonomiye yönelik riskler oluşturabileceğini vurguladı. Bu nedenle, bir sonraki politika hamlesinin faiz artışı olmasının olası olmadığını belirtti. Powell’ın açıklamaları sonrası 10 yıllık tahvil faizi 4,3 baz puan artarak yüzde 4,312 seviyesine, 2 yıllık tahvil faizi ise 2,3 baz puan artarak yüzde 4,641 seviyesine çıktı.

"Perşembe Günü Dananın Kuyruğu Kopacak"

Memiş, piyasa koşullarının merkez bankalarının kontrolünde olduğunu ve serbest piyasa fiyatlamasının bulunmadığını ifade etti. Bu belirsiz ortamda kısa vadeli pozisyon almanın riskli olduğunu belirterek, “Tüm ihtimaller yüzde 50 yüzde 50. Neden? Çünkü piyasa merkez bankalarının kontrolünde. Serbest piyasa fiyatlaması yok. Oyalamaya devam edecekler. Bu ortamda kısa vadeli pozisyon almak yürek ister! Perşembe günü dananın kuyruğu kopacak! Ona göre tedbir alırsınız” dedi.

Enflasyon Verileri ve Piyasalardaki Olası Dalgalanmalar

Bugün ve Cuma günü açıklanacak enflasyon verilerinin piyasada sert dalgalanmalara yol açabileceğini öngören Memiş, altın fiyatlarında aşağı veya yukarı yönlü keskin hareketlerin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Piyasaların çok sıkışık bir durumda olduğunu belirten Memiş, yatırımcıların dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi