Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek dönemi ile birlikte altına getirilen ithalat kotası büyük eleştirilere neden olmuştu. İddiaya göre, Temmuz ayı ile birlikte altın yatırımcısını doğrudan etkileyecek yeni yasaklar getirilecek. Bakanlık, altın alım-satım işlemlerine yönelik yeni bir uygulamaya gitmeye hazırlanıyor.

BAKAN ŞİMŞEK’TEN YASAK İŞARETLERİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, artan tepkiler üzerine ifadelerini sertleştirerek şunları söyledi: "Altına yönelik bir kota uygulaması yaptık. Çıkar çevreleri bundan memnun değiller. Kusura bakmasınlar, bir metali ülkede bulunmayan döviz kaynaklarıyla ithal edeceksiniz, sonra bir köşede atıl olarak duracak. Bunun neresi memleketin yararına? Vatandaşlarımızın tercihlerine saygılıyım. Ancak, kaynaklarımızı ülkemizin yararına, yatırıma, üretime, istihdama ve ağırlıklı olarak ihracata dönüştüreceğiz."

İDDİA: TEMMUZ AYINDA YENİ YASAKLAR YOLDA

Kuyumculuk sektöründen yapılan iddialara göre, yaz aylarında altında yeni kısıtlamaların gelmesi bekleniyor. 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında dolar kurundaki yatay seyir, altın fiyatlarını ons ile uyumlu hale getirmişti. Ancak, ilerleyen aylarda yükselmesi beklenen altına yönelik talepleri kısıtlamak amacıyla yeni düzenlemeler hazırlık aşamasında…

Merkez Bankası sürpriz yapmadı! Faizi yüzde 50’de sabit tuttu! Merkez Bankası sürpriz yapmadı! Faizi yüzde 50’de sabit tuttu!

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, ekonomi yönetiminin bu yaz 22 ayarlık gram altın üretimini tamamen durdurmaya hazırlandığını açıklamıştı. Bu kararın alınması halinde yasak sürecinin 24 ayarlık 1 gram altınlara da sıçrayabileceğini belirtmişti.

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında da bazı basılı altın gruplarına üretim yasağı getirilmişti.

 

Altın yatırımcıları, Temmuz ayında yürürlüğe girmesi beklenen yeni yasaklarla karşı karşıya kalacak. Bu düzenlemelerin piyasalara ve yatırımcılara nasıl yansıyacağı merakla bekleniyor. 

Kaynak: Haber Merkezi