Altın piyasasında hareketlilik devam ederken, yatırımcıların dikkati Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) vereceği faiz kararında. Fed'in hedeflediği yüzde 2 enflasyon hedefine kısa bir süre kala, Eylül ayında faiz indirimine gitmesi bekleniyor. Bu beklenti, altın fiyatlarında yeni rekorların kırılabileceği yönündeki tahminleri güçlendiriyor.

Fed'in faiz indirimine gitmesi, sıcak paranın farklı yatırım alanlarına yönelmesine neden olabilir. Uzmanlar, bu alanlardan birinin de altın olacağını düşünüyor. Altın piyasasında hareketlilik sürerken altının durumunun ne olacağı belirsiz. Ancak Fed'in faizleri indirme ihtimali bile piyasalarda altının rekor seviyelere yükseleceğine dair beklentileri artırıyor.

Altın, gözde yatırım araçlarından biri olarak hareketliliğini sürdürüyor. Fed'in Eylül ayında faiz indirimine gitmesi durumunda, altın fiyatlarının daha önce tazelediği 2,570.1 lira rekorunu tekrar kırabileceği düşünülüyor.

Manisa’da 9 bin 920 dekar araziye can suyu verecek… Sona yaklaşılıyor! Manisa’da 9 bin 920 dekar araziye can suyu verecek… Sona yaklaşılıyor!

Yatırımcılar, bu kritik kararı yakından takip ediyor ve altın piyasasında olası gelişmelere hazırlıklı olmayı sürdürüyor.

Kaynak: Haber Merkezi