Ankara’nın Çankaya ilçesinde meydana gelen olayda, S.K. (62), 65 yaşındaki arkadaşı Ü.U.'yu çekiçle başına vurarak öldürdü ve ardından evi yakarak yangın süsü vermeye çalıştı. Zanlı eğlence mekanında yakalanırken, “Kaçamayacağımı biliyordum, son gecemde güzel vakit geçirmek istedim” ifadesi şok etti.

Olay, 09.10'da Yaşamkent Mahallesi'ndeki bir evde yaşandı. İddiaya göre, S.K. ile Ü.U. arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı ve kavgaya dönüştü. S.K., Ü.U.'ya çekiçle vurduktan sonra evi ateşe verdi. Yangın, mahalle sakinleri tarafından fark edilip itfaiyeye bildirildi. İtfaiye ekipleri, yangını söndürdükten sonra Ü.U.'nun cesedini buldu.

Ziraat Odası Genel Sekreteri intihar etti! Ziraat Odası Genel Sekreteri intihar etti!

Cinayeti Yangın Süsü Vererek Örtbas Etmeye Çalışmış

Yapılan incelemelerde, cinayet işlendiği ve evin kasıtlı olarak yakıldığı belirlendi. İncelemeleri titizlikle yapan ekipler, şüpheli S.K’yı tespit etti. Ekipler katil zanlısını yakalamak için harekete geçti.

Polisi Yanıltmak İçin Otogara Gitti

Olay sonrası zanlı polis ekiplerini yanıltmak amacıyla şehir dışına çıkma senaryosu hazırlamış. Önce otogara gidip burada şehir dışına giden yolcu izlenimi verdi. Zanlının, otogardan çıktıktan sonra ise Çankaya ilçesine bağlı Esat Mahallesinde saklandığı öğrenildi. S.K., polis ekiplerinin takibi sonucu eğlence mekanında yakalandı.

Sözleri Pes Dedirtti

Emniyette verdiği ifadede, “Kaçamayacağımı biliyordum, son gecemde güzel vakit geçirmek istedim” dedi. Zanlının işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

  

Kaynak: İHA