Arçelik, Avrupa'daki verimlilik ve sinerji artışı hedefi doğrultusunda Polonya'daki bazı üretim tesislerini kapatma kararı aldı. Bu kapanışlar, şirketin toplam üretim ve satışlarına etkisinin öngörülmediği, ancak yaklaşık 1800 çalışanın iş akitlerinin feshedileceği belirtildi.

BİM'de 17 Eylül indirimleri: Aktüel kataloglar belli oldu BİM'de 17 Eylül indirimleri: Aktüel kataloglar belli oldu

Arçelik Polonya’da Fabrikaları Kapatıyor!

Arçelik, Avrupa'daki faaliyetlerinde verimlilik ve sinerji sağlama amacıyla Polonya’da bulunan bazı üretim tesislerini kapatma kararı aldığını duyurdu. Şirketin, Polonya Lodz'da yer alan Çamaşır Kurutma Makinesi, Pişirici Cihazlar İşletmesi ve Plastik Yan Sanayi İşletmesi ile Wroclaw'daki Buzdolabı İşletmesi 2025'in ilk yarısına kadar faaliyetlerini durduracak.

1.800 Kişinin İşine Son Verilecek!

Şirketten yapılan açıklamada, kapanışların ciro kaybına neden olmayacağı ve üretim kapasitesinin diğer tesislere kaydırılacağı ifade edildi. Kapanış süreci kapsamında yaklaşık 1800 çalışanın işine son verileceği ve kıdem ile ihbar tazminatlarının sendika görüşmeleri sonucunda belirleneceği bildirildi.

Arçelik yetkilileri, kapanış nedeniyle tek seferlik giderlerin netleştiğinde kamuya açıklanacağını ve bu süreçte şirketin süreklilik varsayımında bir değişiklik beklenmediğini belirtti. 

Kaynak: Haber Merkezi