Kocaeli’de korkunç bir olay yaşandı… Arkadaşının eşine cinsel içerikli mesaj attıktan sonra hayatı kabusa döndü. Plan kuran sanığa 7 suçtan hapis cezası verilirken 3 sanık toplam 92 yıl 5 ay 29 gün hapis cezasına çarptırıldı.

İzmit ilçesinde 2022 Ağustos’ta H.Z., arkadaşının eşine cinsel içerikli mesajlar attığını fark etti. Bu duruma sinirlenen H.Z. komşusuyla iş birliği yaparak M.Y.'yi tuzağa düşürdü. Eşinin telefonundan M.Y.'ye mesaj atarak onu eve davet eden H.Z., M.Y.'yi evde darp etti ve cinsel saldırıda bulundu. Şahıs o anları kayda aldı.

Ziynet Eşyasını Verdi, Otomobili Eşinin Üzerine Devrettirdi

Olayın ardından H.Z., M.Y.'nin karısı F.Z. ile de iletişime geçti. H.Z., F.Z.'ye kocasının tefecilere borcu olduğunu, bu yüzden darp edildiğini söyledi ve bu borcu ödemek için paraya ihtiyaçları olduğunu belirtti. Bu bahane ile F.Z.’den 21 bin TL değerinde ziynet eşyası aldı. Ancak H.Z.’nin talepleri bununla da sınırlı kalmadı. M.Y.'nin otomobilini de kendi eşi F.Z.'nin üzerine devrettirdi.

M.Y., yaşanan olayların ardından polise giderek H.Z. ve komşusu Ü.Y.'den şikayetçi oldu. Polis ekipleri, olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı. H.Z., F.Z. ve Ü.Y. gözaltına alındı. H.Z. tutuklanırken, F.Z. ve Ü.Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanıklar yargı önüne çıktı. M.Y. ve eşi, sanıklardan şikayetçi olduklarını belirterek, en ağır cezaların verilmesini talep etti.

Sanıklardan Ü.Y., suçlamaları kabul etmeyerek M.Y.'ye hiçbir zarar vermediğini savundu. Kendisine sadece H.Z.’nin, M.Y.'nin nasıl biri olduğunu eşine göstermek amacıyla video çekmesini istediğini belirtti. M.Y.’ye tokat bile atmadığını iddia eden Ü.Y., olayla ilgili sorumluluğunu reddetti.

“Pişmanlık Duyuyorum”

H.Z. ise mahkemede önceki ifadelerini tekrarlayarak yaptıkları için pişman olduğunu dile getirdi. Alacağı cezalara razı olduğunu ifade eden H.Z., yaşanan olaylardan dolayı büyük pişmanlık duyduğunu belirtti.

Nevşehir’de genç adam yakınlarını görüntülü arayarak hayatına son verdi Nevşehir’de genç adam yakınlarını görüntülü arayarak hayatına son verdi

Sanıklara Ceza Yağdı

Mahkeme heyeti, sanıklar hakkında ağır cezalara hükmetti. H.Z., "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan 8 yıl 5 ay 7 gün, "yağma" suçundan 14 yıl, "dolandırıcılık" suçundan 5 yıl ve 2 bin 400 TL para cezası, "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçundan 3 yıl, "cinsel saldırı" suçundan 19 yıl 6 ay, "kasten yaralama" suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün ve "hakaret" suçundan ise bin 340 TL para cezası aldı.

Tutuksuz sanık F.Z.'ye, "yağma" suçundan 7 yıl, "kasten yaralama" suçundan 1 yıl 3 ay 22 gün hapis cezası verilerek, hakkında yurt dışı çıkış yasağı kararı alındı.

Tutuklu sanık Ü.Y., "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan 6 yıl, "yağma" suçundan 14 yıl, "dolandırıcılık" suçundan 5 yıl ve 2 bin 400 TL, "özel hayatın gizliliği" suçundan 4 yıl ve "kasten yaralama" suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

M.Y. bir önceki duruşmada, F.Z.’nin kendisine mesajla 500 TL istediğini ve bu süreçte eşiyle mesajlaşmaya başladığını anlattı. Bir süre sonra F.Z.'nin kendisine banyoda eşiyle cinsel ilişkiye girdikleri bir video gönderdiğini ve bu videodan cesaret alarak cinsel içerikli konuşmalara başladığını söyledi.

"Yatak Odasında Yakaladı"

M.Y. şu ifadeleri kullandı: “F. beni eve davet etti. Ben eve gittim. H.Z. ve Ü.Y. beni yatak odasında yakaladı. H.Z. beni beyzbol sopasıyla darbetti. Ü.Y. evden ayrılınca H.Z. bana cinsel eylemde bulunarak, videoya aldı. Biri soracak olursa beni tinercilerin dövdüğünü söylememi istedi. Karıma da tefecilerin dövdüğünü söylememi öğütledi.”

Kaynak: İHA