ABD’de nadir görülen tıbbi vaka tıp dünyasını şaşkına çevirdi… Diyabet hastasının aşırı alkol tüketimi kangrene neden oldu. Bundan dolayı hastanın cinsel organı kesildi.

PROSTATINDA ÇOK SAYIDA APSE TESPİT EDİLDİ

Tip 2 diyabet ve prostat büyümesi teşhisi konulan 65 yaşındaki hasta, aşırı alkol tüketimi nedeniyle vücudunda iskemik kangren geliştirdi. Yapılan testler sonucunda hastanın prostatında ciddi bir büyüme ve çok sayıda apse tespit edildi.

HAYATİ TEHLİKE OLUŞTURDU

Ancak en endişe verici gelişme, hastanın cinsel organında başlayan kangrenin hızla ilerlemesi oldu. Uzmanlar, kangrenin yayılması ve hayati tehlike oluşturması nedeniyle cerrahi müdahaleye başvurdu.

Kapak 083735

CİNSEL ORGANIN TAMAMI ALINDI

Hastaya yapılan insülin, antibiyotik ve kan nakli gibi tedaviler yetersiz kaldı. Penisteki kangren bölgesinin büyümesi nedeniyle doktorlar, penisin tamamını almak zorunda kaldı. Üroloji uzmanları tarafından gerçekleştirilen bu nadir cerrahi müdahale, hastanın hayatını kurtarmak için gerekli görüldü. Ameliyatın ardından hasta stabil hale getirildi ve taburcu edildi.

DOKTORLARDAN UYARI: DİYABET VE ALKOLÜN ZARARI BÜYÜK

Üroloji Vaka Raporları dergisinde yer alan açıklamada, peniste lokalize iskemik kangrenin nadir görülen bir durum olduğu vurgulandı. Doktorlar, bu durumun sepsis riski taşıdığı ve ölümcül sonuçlara yol açabileceği uyarısında bulundu. Uzmanlar, diyabet ve aşırı alkol tüketiminin vücutta ciddi tahribata neden olabileceğini ve tedavi süreçlerini zorlaştırdığını belirtti.

THY ve SunExpress uçakları az kalsın birbirine giriyordu! THY ve SunExpress uçakları az kalsın birbirine giriyordu!

Kaynak: Haber Merkezi