Asrın Tok, Yer6 adlı Youtube kanalında Diamond Tema ile gerçekleştirdiği programdan beri gündemden düşmüyor. Bu programda şeriatı savunduğu iddia edilen Asrın Tok kimdir merak ediliyor. Hem sosyal medyada hem de siyaset gündeminde yer edinen Asrın Tok hakkında merak edilenleri derledik. İşte ayrıntılar…

Asrın Tok Kimdir?

Sosyal medyada adından söz ettiren Asrın Tok’un tam adı Asrın Fahrettin Tok’tur. Asrın Tok aktif politik paylaşımları ve Youtube videolarıyla sosyal medyada sıklıkla gündem olan isimlerden biridir. Aynı zamanda Hür Kirpi adlı girişimin kurucusudur Günümüzde Sütun Dergi’de yazarlık yapmaktadır.

Asrın Tok hangi partiden sorusu sıklıkla araştırılmaktadır. Asrın Tok’un Ak Parti’yle bir bağlantısı olup olmadığı bilinmemektedir. Bir dönem Liberal Demokrat Parti’de İzmir Bornova İlçe başkanı olarak görev almıştır. Bu görevinden ayrıldıktan sonra yeni bir liberal parti kuracağını söylemiştir.

Asrın Tok 2021 yılında Biz Özgürüz Hareketi Derneği’nde önce genel sekreter, ardından kuruculuk görevini üstlenmiştir.

Asrın Tok 2018 yılında Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına katılmıştır. Ses tonuyla adından söz ettiren Asrın Tok’un dublaj sanatçısı olduğu düşünülmüştür. Ancak profesyonel olarak dublaj yapmadığı bilinmektedir.

Asrın Tok X (Twitter) platformunda @asrintokk kullanıcı adıyla yer almaktadır. Asrın Tok’un X platformunda yaklaşık 80 bin takipçisi bulunmaktadır. Asrın Tok kimdir yanıtladıktan sonra yaşı ve memleketine bakalım…

Önerilen Haber: Diamond Tema Kimdir? Gerçek Adı Ne? Nereli? Kaç Yaşında?

Asrin Tok Kimdir 1

Sendikadan Vestel çıkarması! Sendikadan Vestel çıkarması!

Asrın Tok Kaç Yaşında? Nereli?

Asrın Tok 2000 yılında dünyaya gelmiş olup günümüzde 24 yaşındadır. İzmir’in Karşıyaka ilçesinde doğduğu bilinen Asrın Tok aslen İzmirlidir.

Asrın Tok Hangi Parti?

Asrın Tok bir dönem Liberal Demokrat Parti’de yer almıştır. 2023 yılında ise Anavatan Partisi Gençlik Kolları Başkanı görevini üstlenmiştir. Günümüzde HüdaPar’ı desteklediği bilinmektedir.

Asrin Tok Kimdir 4

Asrın Tok Dini Nedir?

Geçtiğimiz günlerde Asrın Tok Diamond Tema ile Youtube kanalında şeriat tartışması yaptı. Asrın Tok bu tartışmada şeriatı savunan tarafta yer aldı.

Asrın Tok kendini Hanefi ve Maturidi avamı olarak tanımlamaktadır. Asrın Tok’un dini görüşü ile ilgili açıklaması ise şu şekildedir:

“Allah rızası için çıkın, “Asrın diye bir zibidi var onu kaale almayın” diye konuşun, İslam Şeriatı’nın ne olduğunu ve nasıl olacağını anlatın, münakaşaya girin. Ben avamdan bir müslümanım ve Allah’ın kanunlarıyla yönetilmek istiyorum.”

Asrın Tok Diamond Tema ile ilgili de aşağıdaki açıklamaları yapmıştır:

“İslam’ın böyle yüzeysel basit bir şekilde yanlışlığının ispatlanabileceğini zanneden kişi zaten bahane arıyordur. Biz İslam’a ilmi eksikliğimizle değil ancak ahlaksızlığımızla zarar verebiliriz. Hidayeti Allah verir, böyle birine daha nasip olmamıştır demek ki…”

Hür Kirpi Nedir?

Hür Kirpi, Asrın Tok’n kurucusu olduğu bir platformdur. Hür Kirpi’nin liberalizm, liberteryenizm, anarko-kapitalizm ve anarşizm gibi görüşleri yaymayı amaçlayan bir platform olduğu belirtilmiştir.

Asrin Tok Kimdir 3

Asrın Tok Eğitimi

Asrın Tok kimdir sorusunun yanında ne mezunu olduğu da merak ediliyor. Asrın Tok 2018 yılında Ankara Üniversitesi’nde Rus Dili ve Edebiyatı bölümünde lisans eğitimine başlamıştır. 2020 yılında ise bu bölümü bırakmıştır.

Aynı yıl Ege Üniversitesi’nde İktisat eğitimi almaya başlamıştır. Aynı dönemde İzmir Bornova’da Liberal Demokrat Parti’de kısa bir süre ilçe başkanlığı yapmıştır.

Muhabir: Özkan Çelik