Almanya'nın Köln kentinde yer alan ve Avrupa'nın en büyük genelevi olan bilinen "Pascha" adlı geneleve savcılık tarafından el konuldu.

Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Savcılığı kaçakçılık yaptığından şüphelenilen bir çeteye yönelik başlatılan soruşturma kapsamında bu kararın alındığını duyurdu.

Ana Duruşmada Olayın Geleceğiyle İlgili Karar Verilecek

Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Savcılığı'nın açıklamasına göre, Pascha işletmesine 8 Ağustos'ta el konuldu.

Savcılık, el koyma işleminin ardından genelevin satışının da yapılmayacağını belirtti. Düsseldorf Savcılığından Sözcü Julius Sterzel, mahkemedeki ana duruşmada olayın geleceğiyle ilgili karar verileceğini ifade etti.

66E4B7A4D3Cfe916 W1200Xh737

Pascha’ya Daha Önce Baskın Yapılmıştı

Geçtiğimiz aylarda, Düsseldorf Savcılığı tarafından düzenlenen büyük çaplı bir operasyon sırasında Pascha'ya da baskın yapılmıştı. Bu operasyon, 8 federal eyalette faaliyet gösteren uluslararası bir insan kaçakçılığı çetesine yönelikti.

Kaçakçılık çetesinin, yabancılara yönelik özel kurallardan yararlanarak rüşvet karşılığında çoğunluğu Çin uyruklu yaklaşık 350 kişiye oturma izni sağladığı kamuoyuna yansımıştı.  Ayrıca, Alman medyasında, Pascha'yı satın alan firma üyelerinin de kaçakçılık skandalına karıştığı ve Çinli ajanların genelevde yaşadığı iddiaları ortaya atılmıştı.

Pascha, 2021 yılında Çinli bir iş kadını tarafından satın alınmıştı.

El koyma işleminin ardından, binanın geleceği ve işletmenin durumu mahkemede yapılacak ana duruşmada netlik kazanacak.

Dünya devi harekete geçti! Çalışma modeli değişiyor! Dünya devi harekete geçti! Çalışma modeli değişiyor!

Kaynak: İHA