Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı himayesinde düzenlenen EGEKAF25, 2019 yılından bu yana gerçekleştirilen Bölgesel Kariyer Fuarları kapsamında bu yıl Manisa’da düzenleniyor. 26-27 Şubat tarihlerinde Manisa Celal Bayar Üniversitesi Şehzadeler Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen fuar, öğrencilere kariyer fırsatları sunarken iş dünyasıyla buluşmalarını sağlayacak.

Açılış Büyük Katılımla Gerçekleşti

Fuarın açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ve müzik bölümü öğrencilerinin mini konseriyle devam eden programda, üniversite rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Manisa Valisi Vahdettin Özkan ve Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay konuşmalar yaptı.

Prof. Dr. Rana Kibar, üniversitenin eğitim vizyonunu ve fuarın önemini vurgulayarak, istihdam odaklı ve yenilikçi girişimciler yetiştirme misyonlarını dile getirdi. Manisa Valisi Vahdettin Özkan ise gençlerin geleceğe güvenle hazırlanması gerektiğini belirterek, “Bu fuar, öğrencilerimizin kariyer yolculuğunda önemli bir köprü olacak” dedi.

"Türkiye'nin İş Gücü Potansiyeli Yüksek"

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Türkiye'nin istihdam ve ekonomik büyüme açısından güçlü bir konumda olduğunu belirtti. Sanayi ve ihracattaki gelişmelerin nitelikli iş gücüne olan ihtiyacı artırdığını vurgulayan Atay, fuarların işsizlik oranlarını düşürdüğünü, sanayi üretimini ve ihracatı artırdığını ifade etti.

500’den Fazla Firma, 16 Üniversite Katılıyor

Manisa Valiliği, Manisa Organize Sanayi Bölgesi ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın ana sponsorları arasında yer aldığı fuara 500’den fazla firma ve 16 üniversite katılım sağladı. Öğrenciler staj ve iş fırsatlarını değerlendirebilirken, sektör temsilcileriyle birebir görüşme fırsatı bulacak.

Fuar, 27 Şubat Perşembe akşamına kadar Manisa Celal Bayar Üniversitesi Şehzadeler Kampüsü’nde devam edecek.

İYİ Partili Aytaç: “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” İYİ Partili Aytaç: “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir”

Kaynak: İHA