Azerbaycan, Türkiye'deki orman yangınlarıyla mücadeleye verdiği desteği sürdürüyor. Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatıyla Türkiye'ye gönderilen "BE-200ÇS" amfibi uçağı, Manisa'daki yangın söndürme çalışmalarına katıldı.

Vali Ünlü’den atama açıklaması… Manisalılardan helallik istedi Vali Ünlü’den atama açıklaması… Manisalılardan helallik istedi

Ekran Alıntısı-145

Azerbaycan’ın yangın söndürme uçağı, 18 Ağustos'ta İzmir'e gönderilmişti. Son olarak Manisa’ya bağlı Akhisar-Taşkuyucak arasındaki bölgede çıkan yangına müdahale etti. Uçak, yangının hızla yayılmasını önlemek ve yangını kontrol altına almak için kritik bir rol oynadı.

Azerbaycan’ın Türkiye’ye olan bu desteği, iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarını bir kez daha ortaya koyarken, Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadelesine önemli bir katkı sağlıyor. Azerbaycan’ın yangın söndürme uçağı, bölgedeki yangının söndürülmesinde etkin bir şekilde kullanıldı ve yangının kontrol altına alınmasına yardımcı oldu.

Ekran Alıntısı2-41

Kaynak: İHA