Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2025 yılı asgari ücretine yönelik önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Işıkhan, “Asgari ücreti enflasyona karşı koruyacağız” diyerek, sürecin adil bir şekilde yürütüleceğini vurguladı.

Altınları ne yapacağız? Yıl sonu tahminleri... Altınları ne yapacağız? Yıl sonu tahminleri...

"Vatandaşın Satın Alma Gücünü Koruyacağız"

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun mevcut enflasyon oranı, makroekonomik dengeler ve satın alma gücü gibi birçok değişkeni dikkate alacağını belirten Yeni Şafak’a konuşan Işıkhan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sıklıkla vurguladığı gibi, kalıcı refah çözümleri üreterek vatandaşın refahını koruma amacında olduğumuzu ifade etmek isterim,” dedi. Işıkhan, geçen yıl aralık ayında izledikleri yolun bu yıl da devam edeceğini belirterek, “Enflasyona ezdirmeyecek, vatandaşın satın alma gücünü koruyacak bir ücret seviyesinde anlaşmaya varılmasını arzu ediyorum.” diye ekledi.

"Hakem Rolü Oynuyoruz"

İşçi ve işverenlerin talepleri arasında hakem rolü üstlendiklerini vurgulayan Bakan Işıkhan, “Aralık ayında Türk-İş'in geçen yıl işçileri getirdiği gibi, bu yıl da benzer bir gelişme olursa işçileri ağırlamaktan memnuniyet duyarız. İşçiler bizim önemli paydaşlarımızdır.” şeklinde konuştu. 

Kaynak: Yeni Şafak