Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun 31'inci maddesinin 6'ncı fıkrası uyarınca kamuoyu ile paylaştı. Ayrıca, 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8'inci maddesi gereğince; laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıda ve yemi üreten, ithal eden firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarası da paylaşıldı.

LİSTEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Bakanlığın paylaştığı listede Manisa’dan da bir firma yer aldı. Paylaşılan listeye göre Manisa’nın Soma ilçesinde faaliyet gösteren Ege Turkuaz Zeytin Zeytinyağı Gıda Ürünleri İnşaat Akaryakıt Nakliye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından üretilen tam yağlı kaymaklı yoğurtta Natamisin tespit edildi.

Şiddetli baş ağrısıyla hastaneye gitti, beyninde tümör çıktı! Şiddetli baş ağrısıyla hastaneye gitti, beyninde tümör çıktı!

Natamisin Nedir?

Gıda ve Tarım Bakanlığı tarafından verilen bilgilere göre; süt ve süt ürünlerinde küf ve maya gelişiminin önlenmesinde kullanılan E-235 kodlu koruyucu bir gıda katkı maddesi olan natamisin antibiyotiği raf ömrünün artırılmasını sağlamaktadır. Günlük vücuda alım miktarı 0.3 mg/kg vücut ağırlığıdır. Fazla miktarda kullanıldığında toksik etkisi olmamasına rağmen insan sağlına zararları olabilmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi