Canice katledilen İkbal Uzuner’in babasının ifadesi ortaya çıktı! Canice katledilen İkbal Uzuner’in babasının ifadesi ortaya çıktı!

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına elinde balyozla çıkmaya çalışan M.Ç. adlı genç, çevredeki esnaflar tarafından fark edilerek duruma müdahale edildi. Olay sırasında M.Ç.'nin anıta balyozla vurduğu görülürken, vatandaşların öfkesi üzerine genç, anıtın kaidesinden indirildi ve linç edilerek darp edildi.

Balıkesir'de Atatürk Heykeline Saldıran Şahıs Darp Edildi

Etrafta bulunan esnafın, durumu kontrol altına alarak M.Ç.'yi anıttan indirmesinin ardından, öfkeli kalabalık tarafından tekme tokat dövülen genç, olay yerine gelen Ayvalık polisi tarafından kurtarıldı. M.Ç.’nin durumu ağırlaşarak hastaneye kaldırıldı.

Manisa'da Tedavi Görmüş

Edinilen bilgilere göre, M.Ç. daha önce Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi görmüş ve akli melekelerinin yerinde olmadığı belirtilmişti. Darp sonucu yaralanan genç, hastanedeki tedavisinin ardından adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili olarak Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Ayvalık’ımızın simgesi olan Atatürk anıtına zarar vermek amacıyla bir eylem gerçekleştirilmiştir. Ayvalık halkı bu eylem karşısında tepkisiz kalamayacağını göstermiştir” dedi. Saldırı girişimiyle ilgili soruşturma ise devam etmektedir.

Kaynak: İHA