Manisa Şehzadeler Kaymakamlığı, gençlerin mesleki becerilerini geliştirmek ve sosyal hayatta daha aktif rol almalarını sağlamak amacıyla yeni bir projeye imza attı.

Sosyal Dayanışma Merkezi’nde (SODAM) yürütülen eğitim programlarına, günümüzün popüler sektörü olan kahve ve barista eğitimi de eklendi. Barista istasyonu projesi, gençlerin kahve hazırlama sanatına olan ilgisini desteklemek amacıyla hayata geçirildi.

Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel’in öncülüğünde, İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gençay, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Esin AĞIRKAYA, İlçe Halk Eğitim Merkez Müdürü İlyas Kayaokay ve sponsor firma Başbelen Grup Gıda Kafe İşletmeleri San. Tic. Ltd.Sti  (PAUSE COFFEA) yetkilisi Semih Başbelen arasında protokol imzalandı. İmzalanan protokol ile Barista İstasyonu Projesi hayata geçirildi.

Teorik eğitimler İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde uygulamalı eğitimler ise sponsor firmanın kafe işletmesinde gerçekleşecek.

Özellikle üniversite öğrencilerinin ilgi gösterdiği kurs, kahve sektöründeki artan talebe yanıt vermeyi amaçlıyor. Katılımcılar, kahve seçimlerinde daha bilinçli ve seçici hale gelerek, benzersiz tatlar ve etik kaynaklı ürünler hakkında bilgi sahibi olacaklar. Bu proje, gençlerin sosyalleşirken kahve hazırlama sanatında yeteneklerini geliştirmelerine olanak tanırken, benzer ilgi alanlarına sahip diğer bireylerle etkileşimde bulunmalarını sağlayacak.

Manisa’da orman temizliği gerçekleşti Manisa’da orman temizliği gerçekleşti

Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, projeye destek veren tüm paydaşlara teşekkür ederek, bu tür girişimlerin gençler için önemine vurgu yaptı.

Kaynak: Haber Merkezi