Bir zamanlar Süper Lig’de fırtınalar estiren, şimdilerde ise mücadele ettiği Bölgesel Amatör Lig’de 2 maçta kalesinde tam 16 gol gören Akhisarspor’un düştüğü durum tüm Türkiye’nin dikkatini çekiyor.

Kulübün düştüğü duruma isyan eden Akhisarspor taraftarı ile Akhisar Belediye Başkanı CHP’li Besim Dutlulu arasındaki polemikler ise Manisa gündemine oturdu.

A W302934 01

Akhisarsporlu taraftarlar, kentin belediye başkanı Besim Dutlulu’nun Akhisarspor’a sahip çıkmak yerine, isim değiştirilip ‘Akhisar Belediye 1885 Spor Kulübü’ yapılan Medarspor’a milyonlar harcadığını iddia etti.

Başkan Dutlulu, bu iddialara sosyal medya hesabından yanıt verirken, zaman zaman Dutlulu ile taraftarlar arasında da polemikler yaşandı.

Fenerbahce Ve Galatasarayin Elinden Kupa Alan Akhisarspor Eriyor Hkda

Akhisarspor’un, 2024-2025 Bölgesel Amatör Lig (BAL) 8. Grup’ta oynadığı ikinci maçta kendi sahasında Manisa 1965 Spor Kulübü'ne 7-0 mağlup olmasının ardından, sosyal medyada Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’ya, ‘Kulübe sahip çıkmadığı’ gerekçesiyle tepkiler geldi.

Emin Hüseyin Nam yuvaya döndü… Emin Hüseyin Nam yuvaya döndü…

Bunun üzerine kişisel X hesabından açıklama yapan Besim Dutlulu, "Akhisarspor taraftarımızın tüm üzüntüsünü anlıyor ve tepkilerini saygıyla karşılıyorum ancak… İçi boşaltılmış, bilinçli olarak borçlandırılmış, amatöre düşürülüp kaderine terk edilmiş bir futbol kulübüne Akhisar Belediyesi bütçesinden yapılacak bir kuruş desteği bile doğru bulmuyorum. Altı sene önce Süper Ligden düştüğümüz gün söylediğim gibi: Artık yeni bir hikaye yazmak lazım…” dedi.

Thumbs B C 3Ca7B3Dfb221990810Ac9C481Eda60D8

Dutlulu’nun bu açıklamasının ardından polemikler başladı.

İlk olarak bir taraftar Başkan Dutlulu’ya sitem ederek, “Etme başkan boş ver kurduğun takımla ilgilenin siz ben elimden geldiği kadarıyla yardımcı olacağım Akhisarspor’a bugün üzüntüden stadyumda ağladım üzüle üzüle hasta oldum hastalığım vertigo ileri bir seviyede artık üzüldüm zaman ayakta zorla duruyorum denge kaybı yaşıyorum” yanıtı verdi

Bunun üzerine Dutlulu, “Kesinlikle haklısın, Akhisarspor’a verilen her kuruş sokağa çöp atmak çünkü takımın 200 milyon borcu ve transfer yasağı var. 15 yaşında gençlerle çıkmaları benim suçum değil. Nakit 20 milyon versem kulübe gene transfer açılmaz. (Zaten yasal olarak veremem) Değişen hiç bir şey olmaz. Seni ağlatan, bu takımı bu hale düşüren ben değilim. Kurtarmaya da kimsenin gücü yetmez. Artık gerçeklerle yüzleşelim. Bir önceki amatöre düşüşte sizin bakış açınız olsaydı yaşanan başarıların yanına bile yaklaşamazdık” dedi.

Thumbs B C Dbbbb56B65Ae500F9224Bb8325887D5E

“Sayın başkan çözüm öneriniz nedir?” yazan başka bir kullanıcıya yanıt veren Dutlulu, “1994 yılında amatöre düştüğümüz zaman bulunan çözüm ile aynı. Başka da çare yok zaten” diyerek isim değişikliği ile yeni bir takım iması yaptı.

Başka bir X kullanıcısı ise Başkan Dutlulu’nun, Akhisarspor’a destek vermek yerine Medarspor’un alınarak Akhisar Belediye 1885 Spor Kulübü yapılmasına ithafen, “İlke çok değerli bir kavram. Eğer Akhisarspor’a destek verilmeyip proje bir takımada 7-8 milyon lira aktarılmasaydı ilkeli bir duruş derdim. Zaten birçok amatör takımımız varken gençler için bu kulübü açtık deyip de kulübü veteranlarla doldurmak da cabası.” sözleriyle Başkan Dutlulu’yu eleştirdi.

Kullanıcı ile polemiğe girmekten kaçınmayan Belediye Başkanı Dutlulu, verdiği yanıtta “Herhangi bir gencimize Akhisarspor lisans çıkaramıyor. Son 3 senede belediye bünyesinde yetiştirdiğimiz tüm oyuncuları Altınordu ve Manisa FK’a göndermek zorunda kaldık. Şu an transfer yasağı olmayan, gençlerimize lisans çıkarıp oynatabileceğimiz bir takımımız var ve en güzeli belediyenin bütçesinden çok az rakam çıkıyor. Tabi ki ligde başarılı olması için her yaştan oyuncumuz var. Bunlar futbolu biraz bilen birinin görebileceği gerçekler. Belediyelerin asli görevlerinden birisi de amatör spor ve sporculara destek vermektir, tam olarak da bunu yapıyoruz. İlkeli duruş tam olarak da yaptığımız kısaca” ifadelerini kullanınca, aldığı yanıt, “Birçok tarafsız amatör kulübümüz var şehirde. Belediye futbol akademisine devam eder, amatör takımlar desteklenir, akademiden oyuncular buralara gider. Ayrıca Akhisarspor yönetimi altyapıya lisans çıkarabildiklerini ve müsabakalara katılacağını söylüyor. Tarafsız amatör kulübü dememin sebebi, siyasi proje takımlarının Türk futbolunda devran döndüğünde ne hale geldiklerini görüyoruz. Hele ki bu takımlar şehrin ortak değeri değilse şehir futbolunda ayrılıkçı bir yapı oluşur. Bu hep böyle oldu ve olacak.” oldu.

Whatsapp Image 2024 10 08 At 112825 Gencgazete

X kullanıcısı ile Dutlulu arasında yaşanan polemik bununla da sınırlı kalmadı. Kendisine yapılan yorumu yanıtlayan Başkan Dutlulu, “Akhisarspor dediğiniz takım yıllarca Akhisar Belediyespor’du ve belediye kontrolündeydi. Başkanı belediye başkan yardımcısı idi. 2019’da Başkanını AKP adayı yaptılar, AKP seçimi kaybedince belediye adını kaldırdılar. 2024 öncesinde gene siyasi operasyon yapılmaya çalışıldı. Bugün bana laf eden taraftar olduğunu söyleyen kişiler bunları hep gördü ama sustu. 2019’da belediyeyi alınca eski sistem devam etsin ama sizin yaptığınız hataları yapmayalım, her siyasi partiden insanın olduğu bir yönetim kuralım dedik, reddettiler. 2020’de Ömer İşçi’ye gittim, sen başkan ol ben destekliyim dedim, çok yorgun olduğunu söyledi. Reddetti. Kısaca Belediye AKP’de olunca belediye yönetimindeki takım tarafsız oluyor belediyeyi CHP alınca mı takımı taraflı oluyor. Ben tam tersi seçim öncesi yaşananlar ve bugün hakim olan yönetim anlayışı yüzünden takımın o bahsettiğiniz durumda olduğunu düşünmüyorum. Anlattıklarınıza saygı duyuyorum Akhisar Belediyespor tarihi ile örtüşmüyor. Ben 1994’den beri yaşananları iyi biliyorum, bu gece söylediğim her şey de gerçekler. Son kararı her zaman olduğu gibi Akhisar halkı verecektir. İyi akşamlar” dedi.

Kaynak: Spor Servisi