Otomobil almak isteyenler için bayilerden birbiri ardına kampanyalar geliyor. Sıfır otomobillerde başlayan kampanyaların 7 Temmuz tarihine kadar devam etmesi bekleniyor. Peki, 7 Temmuz'da ne olacak? İşte tüm detaylar...

7 Temmuz'da Yeni Dönem Başlıyor

Ülkemizde yürürlüğe girecek yeni karar sonrasında GSR2 uygulaması başlatılacak. 7 Temmuz tarihinden itibaren başlayacak bu uygulama ile otomobiller daha sıkı bir güvenliğe sahip olacak. Avrupa Birliği'nin (AB) kullandığı bu uygulama ile daha güvenli ve standart donanımlarda güvenlik paketlerinin çıkarılması zorunlu hale gelecek. Bayilerde başlayan endişe ise 7 Temmuz'da başlayacak uygulama öncesinde satabildikleri kadar otomobil satmayı hedeflemelerinden kaynaklanıyor.

İndirim Tutarı Yüzde 20'ye Ulaştı

GSR2 uygulaması gelmeden önce, bayiler uyumsuz olan otomobillerini elden çıkartmak istiyor. Yana yana müşteri arayan otomobil bayilerinde kampanyaların ardı arkası kesilmezken, indirim tutarı yüzde 20 seviyelerine ulaştı. 7 Temmuz sonrasında GSR2 şartlarına uymayan otomobiller için para cezası kesilecek. Otomobil üretici ve distribütörler, ceza olarak otomobilin vergisiz fiyatının üzerinden yüzde 1 oranında cezaya tabi tutulacak.

Sıfır Otomobil Almak İçin Son Fırsat

Sıfır otomobil sahibi olmak isteyenler için fırsat doğdu. GSR2 uygulaması kapsamında otomobil bayilerine akın eden müşteriler kampanyalardan faydalanıyor. Uzmanların tahminlerine göre, bayram olmasına rağmen haziran ayında 100 bin pazar beklentisi paylaşıldı.

Merkez Bankası’nda karar günü… Faiz açıklanacak! Merkez Bankası’nda karar günü… Faiz açıklanacak!

8 Temmuz'dan Sonra Ek Vergi

Ayrıca 8 Temmuz itibariyle Çin menşeli otomobillere yüzde 40 ek ÖTV uygulaması da başlayacak. Sıfır otomobillerde fiyat artışı beklentisi 8 Temmuz tarihinden itibaren hızlanıyor.

GSR2 Kapsamında Mecburi Olan Özellikler

  • Akıllı hız yardımı
  • Şerit takip asistanı
  • Alkol kilidi hazırlığı
  • Kaza veri kaydedici
  • Kör nokta belirleme
  • Yaya koruyan ön cam sistemi
  • Acil durum fren asistanı
  • Yorgunluk algılama sistemi

Kaynak: Haber Merkezi