Türkiye'de artan enflasyon, milyonlarca vatandaşın tüketim alışkanlıklarını değiştirmişken, kredi ve banka kartı kullanım oranı da her geçen gün artış göstermekte. Bu durum, dolandırıcılık vakalarında kredi ve banka kartı kullanımını oldukça yaygın hale getirirken, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) harekete geçti. BDDK bankalara talimat göndererek kartlı işlemlerle ilgili yeni kısıtlamalar hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

Ziraat Odası Genel Sekreteri intihar etti! Ziraat Odası Genel Sekreteri intihar etti!

Bu Şifreler Artık Yasak

Yapılan uyarılara rağmen, birçok banka müşterisinin hâlâ en yaygın şifreleri kullanmaya devam etmesi, dolandırıcılara davetiye çıkarmakta. Bu nedenle, Türkiye'de en sık kullanılan şifre kombinasyonlarının yasaklanması için taslak düzenlemede sona gelindi.

Artık '1453', '1923', doğum tarihleri ve plaka ikilemeleri gibi kombinasyonlar kart şifresi olarak belirlenemeyecek. Mevcut şifreleri bu kombinasyonlardan biri olan müşteriler, ATM kanalıyla yapacakları ilk işlemde şifre değiştirme ekranına yönlendirilecek ve yeni kurallara uygun bir şifre belirlemek zorunda kalacaklar.

Bu yeniliklerin, dolandırıcılık vakalarını azaltması ve banka müşterilerinin güvenliğini artırması hedefleniyor. Yeni uygulama ile birlikte, müşterilerin daha güvenli bir bankacılık deneyimi yaşaması amaçlanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi