Türk medyasının uzun yıllar önemli gazetelerinde görev yapmış olan deneyimli gazeteci Bilal Çetin, tedavi gördüğü Koç Üniversitesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Peki, Bilal Çetin kimdir, nereli? Bilal Çetin neden öldü?

One Direction’ın eski üyesi Liam Payne hayatını kaybetti One Direction’ın eski üyesi Liam Payne hayatını kaybetti

Bilal Çetin Kimdir?

Bilal Çetin, 1958 yılında Bergama'da doğdu ve Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu'ndan mezun oldu. Gazetecilik kariyerine 1979 yılında Türk Haberler Ajansı'nda başlayan Çetin, çeşitli önemli gazetelerde ekonomi muhabirliği görevlerinde bulundu. Rapor, Yeni Asır, Dünya ve Cumhuriyet gazetelerinde çalıştıktan sonra, Yeni Yüzyıl, Yeni Binyıl, Radikal, Sabah ve Vatan gazetelerinde Ankara temsilciliği ve köşe yazarlığı gibi önemli pozisyonlarda görev aldı.

Bilal Çetin Nerelerde Çalıştı?

Ayrıca, Bilal Çetin, CNN Türk'teki Parametre programında da yorumculuk yaparak medya dünyasında etkili bir isim olmuştur. Sürekli Basın Kartı sahibi olan gazeteci, 2014 yılına kadar Vatan Gazetesi'nde görevine devam etmiştir. Bilal Çetin'in özel hayatında ise Semra Çetin ile evli olduğu ve bir kız çocuğu babası olduğu bilinmektedir.

Bilal Çetin Neden Öldü?

65 yaşındaki gazeteci Bilal Çetin'in vefatı, Türkiye'de medya camiasında büyük bir üzüntü yaratmıştır. Karaciğer kanserine yenik düşen Çetin, 18 Aralık 2023 tarihinde Koç Üniversitesi Hastanesi'nde hayata gözlerini yummuştur.

 

Editör: Onur Yılmaz