Alaşehir ilçesi Horzumsazdere Mahallesi’ne 300 metre uzaklıktaki bölgede meydana geldiği iddia edilen gaz kaçağı, insan ve hayvan sağlığını ciddi ölçüde etkiliyor. Kükürtdioksit olduğu belirtilen gaz nedeniyle sürekli rahatsızlanarak hastanelik olduklarını savunan mahalleliler soruna bir an çözüm bulunmasını isterken, hayvanların neredeyse tamamının telef olduğu iddia edildi. Mahalle Muhtarı Hasan Korkmaz, “İnsan ve hayvan sağlığına zararlı bir durum yok diyorlar ama biz hastayız, hayvanlarımızın hepsi öldü” dedi. Devlet eliyle çözümü bulunamayan bu ilginç durum, 250 kişinin yaşadığı mahallede paniğe neden oluyor.
BERFİN ADICAN
Gaz kaçağı bir mahalleyi tehdit altına aldı. Manisa’nın Alaşehir ilçesi Horzumsazdere Mahalle Muhtarı Hasan Korkmaz korkunç bir gerçeği ortaya çıkardı.
‘İNSAN VE HAYVAN SAĞLIĞINI TEHDİT ETMİYOR’ DEDİLER AMA…
Mahalelerine 300-400 metre uzaklıkta bulunan bir alanda nedeni bilinmeyen bir şekilde toprak altında gaz sıkışması olduğunu ve bunun belli bölgelerde toprak altından yeryüzüne çıktığını, oluşan gaz kaçağı nedeniyle ciddi sağlık sorunları yaşadıklarını iddia etti. Mahalledeki hayvanların büyük bir kısmının öldüğünü belirten muhtar Hasan Korkmaz, vatandaşların da sürekli rahatsızlandıklarını söyledi. Korkmaz, konuya ilişkin Manisa Valiliği’ne başvuru yaptıklarını ancak ilgili kurumların insan ve hayvan sağlığını etkileyecek bir durum olmadığı hakkında kendilerine rapor verildiğini ifade etti. “Biz hastayız, hayvanlar ölüyor” diyerek duruma tepki gösteren muhtar ve mahalleliler, soruna bir an önce çözüm bulunmasını istedi.
“HAYVANLARIN HEPSİ TELEF OLDU, İNSANLAR İSE RAHATSIZLANIYOR... ZEHİRLENİYORUZ”
Horzumsazdere Mahalle Muhtarı Hasan Korkmaz, kendisinin de kokudan etkilenerek hasta olduğunu savunurken, “Son 1,5 senedir gaz kaçağıyla uğraşıyoruz. Mahallenin yakın çevresinde bir gaz sızıntısı var. Bizler kokuyu ayabiliyoruz. Hayvanların hepsi öldü. Mahalleli de gaz kaçağı nedeniyle sürekli hastalanıyor. Hayvanlar buraya yemek ya da su için geliyor, kurtlar, keklikler, kuşlar, o bölgeye giden hayvanların hepsi telef oldu. Biz bu hayvanların fotoğraflarını da yetkililerle paylaştık. Bu sızıntı artık insan sağlığını da etkilemeye başladı. Bütün mahalleli kokudan rahatsız, sürekli hastanelik oluyorlar” dedi.
Editör: TE Bilişim