Avusturya'nın Graz şehrinde yaşanan ve tüm ülkeyi şoke eden bir olayda, bir beyin cerrahının, 13 yaşındaki kızına bir hastanın ameliyatı sırasında kafatasında delik açmasına izin verdiği iddia edildi. Ocak ayında gerçekleşen bu olay, Graz Üniversitesi Hastanesi'nde meydana geldi ve olayın ortaya çıkmasının ardından cerrah görevden alındı. Konuyla ilgili soruşturma başlatılırken, hastanın avukatı hukuki süreç başlattı.

Olay, Avusturya'nın güneydoğusunda bulunan Graz Üniversitesi Hastanesi'nde, ormanlık bir alanda kafasından yaralanan bir hastanın tedavi altına alınması sırasında yaşandı. Helikopter ambulansla hastaneye getirilen 33 yaşındaki hasta, beyin cerrahı tarafından ameliyata alındı.

KAFATASINDA DELİK AÇMASINA İZİN VERDİ

 İddialara göre, cerrah ameliyat sırasında 13 yaşındaki kızını da ameliyathaneye getirdi ve genç kızına hastanın kafatasında bir delik açmasına izin verdi. Ameliyat başarılı geçti ve hasta tedaviye devam ederken, olay Nisan ayında isimsiz bir ihbar üzerine Graz Savcılığı tarafından öğrenildi.

Fransa tecavüz skandalıyla çalkalanıyor! Halk sokağa döküldü! Fransa tecavüz skandalıyla çalkalanıyor! Halk sokağa döküldü!

HASTA YAŞANANLARI MEDYADAN ÖĞRENDİ

Avusturya basınında yer alan haberlere göre, hasta yaşananları medyadan öğrenirken olay Temmuz ayına kadar resmi makamlar tarafından kendisine bildirilmedi. Hastanın avukatı Peter Freiberger, yaşananları "onursuzluk" olarak nitelendirirken, ameliyat ekibine dava açmaya ve müvekkili için tazminat almaya çalıştıklarını belirtti.

GÖREVDEN ALINDI

Mayıs ayında, beyin cerrahı ve ameliyatta bulunan uzman bir doktor daha görevden alındı. Olayda yer alan diğer beş sağlık personeli hakkında ise soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Kaynak: İHA