Ekonomist Hatice Kolçak, piyasalarda yaşanan dalgalanmalar ve belirsizlikler hakkında yaptığı açıklamada, yatırımcıların moralini bozmadan yollarına devam etmeleri gerektiğini belirtti. Kolçak, piyasaların mevcut durumunu değerlendirirken, yatırım yapmanın büyük ölçüde sabır ve psikolojiye bağlı olduğunu ifade etti.

Kolçak, "Piyasalar böyle, moralimizi bozmadan yolumuza devam edeceğiz. Bekleyeceğiz, sabırlı olacağız. Yatırımcı dediğiniz zaten sabır ve psikolojiden ibaret. Bu işin %95'i sabır ve psikolojidir." diyerek, belirsizliklerin ortadan kalkmasının ve gelecekte neler olabileceğinin netleşmesinin önemine dikkat çekti.

Bitcoin Yorumları: Yükselecek Mi?

Bitcoin'e ilişkin değerlendirmelerinde, "Bitcoin 57-58, hatta 60.000 dolarlardan döner dedik. 58.000 dolara bir iğne attı ve oradan döndü. Ancak volatilitenin bittiğini söyleyemem, biraz daha görmemiz lazım. Bu haftayı bitirelim, piyasa yatayda kalabilir. Tam anlamıyla yükseliş başladı mı, başlıyor mu onu göreceğiz. Çok acele etmeye gerek yok." dedi.

Altın Piyasası Nereye Gidiyor?

Altın piyasasına da değinen Kolçak, "Altın tarafında hafta tamamen satış baskısı altında... Perşembe ve Cuma günleri gelecek verilerle dalgalanma devam ediyor. FED üyelerinin konuşmaları piyasayı çok etkiliyor. Altın 2316 dolara geldi. Yükseliş hemen başlamaz, zaman ve sabır gerektirir. Desteklere çok yakınız." diyerek, yatırımcıları sabırlı olmaya ve stratejik alımlar yapmaya davet etti.

Merkez Bankası’nda karar günü… Faiz açıklanacak! Merkez Bankası’nda karar günü… Faiz açıklanacak!

Kolçak, mevcut piyasa koşullarında toplama ve biriktirme stratejilerinin önemine vurgu yaparak, "Desteklere çok yakınız. Toplama, alma ve biriktirme piyasaları. Bu işin altından başka türlü kalkamayız." dedi.

 

Kaynak: Haber Merkezi